![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.05.2006
![]() |
Plextor PX740A - Problem z zasilaniem
Witam
![]() Od pół roku jestem posiadaczem nagrywarki DVD Plextora PX-740A. Od samego początku miałem problem iż wydawał dość głośne dźwięki, podobne do rżnięcia piłą mechaniczną podczas czytania płyt. Jednak z czasem przyzwyczailem się, a sam problem niemal znikł. Niestety jednak, od pewnego czasu (około miesiąc) mam problem innego typu, dużo poważniejszy. Zaczęło siadać zasilanie... wiec to wygląda tak: DVD-Rom sobie chodzi, chodzi, zaczyna spowalniac... coraz wolniej się klapka wysuwa.. Z czasem, po resecie w ogóle się nie wysuwa. Lampka się świeci (jeśli cd w środku) płyta widziana w windowsie, lecz, gdy nacisne przycisk służacy do wysunięcia klapki, dvd wygląda tak jakby ktoś wyjął wtyczke... lampka gaśnie, a windows przestaje widzieć w ogóle płyte (sam cd-rom widzi, ale włożonej płyty już nie) Pomyślałem, że to zasilanie. Troche "poszarpalem" się z kablem i przerażony uświadomiłem się, że chociażby nie wiem co zrobil, to i tak nie wyciągne wtyczki od zasilania (!) W każdym razie, po szarpaninie, cd rom zaczął chodzić jakby go ktoś do akumulatora podłączył. Klapka wysuwała się trzy, cztery razy szybciej niż normalnie, lecz działało ogólnie sprawnie. Niestety, po dwoch trzech dniach, cd rom zaczął zwalniać i wracać do stanu początkowego opisanego w poście. Posiadam zasilacz chiefteca, 420 Wat. Nie moge sprawdzić czy to kabel, bo nie idzie go wyjąć, a obcęgami itd. boje się próbować, bo jakby ręka do tyłu poleciała... :/ Prosiłbym o pomoc, nie za bardzo wiem co robić. DVD-Rom jest jeszcze na reklamacji, lecz przez kłopotliwość (w siedzibie producenta...) nie chce tego robić jeśli nie będę na pewno musiał. Gdyby ktoś jeszcze potrzebował jakiś informacji, chętnie ich udziele... Oczywiście Firmware w wersji 1.02 Pozdrawiam i dziękuje wszystkim z góry za pomoc ![]() Ostatnio zmieniany przez Ranven : 31.05.2006 o godz. 22:15 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|