![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2004
![]() |
toshiba 5372 & plytka verbatim azo
Dzis sprobowalem wypalic pierwsza plytke DVD (dane) - wczesniej nie bylo okazji.
wlozylem do nagrywarki plytke verbatim azo "8x certified" (dvd+r) i probowalem wypalic z predkoscia x8 - po chwili plytka do piachu: $25 Phase 127 File dlgbrnst.cpp, Line 1832 Generating DVD high compatibility borders #26 CDR -1046 File WriterStatus.cpp, Line 167 Illegal disc #27 TRANSFER -24 File WriterStatus.cpp, Line 167 Could not perform end of Disc-at-once #28 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1832 Burn process failed at 8x (11*080 KB/s) druga taka sama plytka palona z predkoscia x4 wypalila sie prawidlowo. Mial ktos juz takie doswiadczenia z toshiba 5372? Byc moze ja cos zle robie ;-( i inne pytanko: Czym mozna sprawdzic na toshibie PIF/PIE? Nerem CD-DVD Speed nie da sie, przynajmniej tak twierdzi ten program. Ostatnio zmieniany przez iksow : 18.12.2004 o godz. 22:40 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||
Bywalec
Data rejestracji: 11.12.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.12.2004
![]() |
Nie mam jeszcze żadnej wypalary DVD ale mogę powiedzieć, że niestety Toshiba nie obsługuje błędów typu C2, czyli popularnych PIF. Tak przynajmniej wywnioskowałem ze strony http://www.cdr.cz/a/12560/12. Po czesku za bardzo to ja nie umiem, ale nasze języki są na tyle podobne, że wiadomo o co chodzi
![]() Myślałem o zakupie tej palarki, ale zdecydowałem się na BenQ'a DW1620 którą już prawdopodobnie na dniach będę miał. Być może to był błąd. Na razie nie radziłbym nikomu sprzedawać Toshiby ze względu na nowy firmware który ma wyjść już pod koniec nadchodzącego tygodnia, czyli za jakieś 5-7 dni. Może sprawa się wtedy wyjaśni. ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.12.2004
![]() |
Jak już wszystko inne zawiedzie to spróbuj:
- odinstalować wszystkie programy do nagrywania jakie masz - przebotować komputer - zainstalować jeszcze raz to Nero. Wiem że ten pomysł jest lamerski, ale mi nie działało nawet "pudełkowe" Pinnancle Instant CD z pudła Toshiby i miałem te same błędy co ty. Dopiero jak wszystko odinstalowałem i postawiłem na nowo Nero 6.1.0.1 to zaczęło działać (tzn. nie psuć płytek z komunikatem "Invalid Disk"). |
![]() |
![]() |
#6 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |