![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#2 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Witam.Ja malo siedze na tym dziale i mam pytanie. Oplaca sie kupic toshibe 52....... cos tam w kazdym badz razie model ktory nagrywa na + i - z predkoscia 8x
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Ależ wy potraficie truć dupę ![]() Chcesz to kup Samsunga i podziel się z nami wrażeniami ![]() Toshiba SD-R5272 8X OEM kosztuje około 430PLN - oczywiście zależy gdzie - było parę opinii na temat tej Toshiby - były pozytywne. Jednakże zbyt dużo o niej nie wiemy - poza tym że raczej jeden lub drugi user jest z niej zadowolony Całe forum DVD w zasadzie dotyczy Liteona, Neca, Pioneera, ew. czasami coś jak TDK, LG Czarno na białym: zady i walety, wykresy, nośniki, biosy, setki opinii, doświadczeń - w zasadzie nie ma chyba rzeczy o której ktoś by nie wiedział - jeżeli tylko chce ![]() ![]() I teraz pytanie: po co kombinować jak rozwiązanie jest dosłownie na tacy ![]() Chcecie, to kupcie - dajcie testy, recenzje, rodzaje wypalanych płytek, itp. to wtedy będziemy wiedzieli - czy warto Gość dostaje gotowe odpowiedzi: kup Litka, kup Pioneera, kup Neca - po kilka razy No i na koniec się pyta: a dlaczego nie Samsunga? Jakbym ci powiedział: "Kup Samsunga - za***isty sprzęt! Szybki i tani!" - to kupisz? Dla chcących się czegoś dowiedzieć odsyłam TU - ile razy można to samo pisać? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Jeszcze mam jedno pytanie: czy Toshiba SD-R5272B nie jest przypadkiem oemem Samsung SH-W08A??
Proszę o odpowiedz ja i rownierz o opinie zwiazane z tematem Z gory dzieki |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Cytat:
Toshiba w ocenach CDRINFO wypada całkiem nieżle.Nie lubi tylko badziewia DVD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
ale ty mily jestes
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Po 125 temacie : " Hejka! Mam 420PLN. Chcę nagrywarkę dobrą, szybką, precyzyjną, wypasioną i w kolorze seledynowym Co kupić? - zobaczysz jak ci ta miłość przejdzie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
jeszcze jedno pytanie: czy Pioneer DVR-107D po aktualizacji na jakis zmodyfikowany bios jest w stanie nagrać płyty DL. Czy ma ograniczenia sprzetowe??
VIZZARD - jak jestes takim specem to pomoz!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Na chwilę obecną, o ile wiem - nie ma biosu umożliwiającego nagrywanie Pioneerowi 107D płyt DL ![]() Ale tu odeślę cię do G-Vadera - on będzie wiedział najlepiej - ma Pionka i też pewnie jak najbardziej jest zainteresowany tym tematem ![]() Co masz na myśli pytając o ograniczenia sprzętowe? Czy chodzi tobie może o minimalne wymagania sprzętowe? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jabba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Ograniczenia sprzetowe - chodzi mi o to że ten palnik jest tak zbudowany ze nawet uzywajac jakiegos specjalnego biosu nie moze wypalic plytek dwuwarstwowych poniewaz ogranicza np. typ laseru, jakiestam lozyska czy cos innego . o to mi chodzi ze sprzet wykorzystany w tej nagrywarce niemoze byc uzyty do nagrywania plyt DL
dzieki |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Trzeba by wgrać bios (którego nie ma) wypalić płytkę DL i wtedy można coś powiedzieć o ograniczeniach Dopóty nie było Liteona 832S dopóki nikt nie wiedział czy się wypala DL na 812S ![]() Dopiero po wgraniu spatchowanego biosa od 832S i wypaleniu płyty - było to wiadomo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
ok, dzieki. moze wyjdzie jakis bios do Pioneera DVR-107D obsługujący DL i wtedy sie wszystko wyjasni
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Toshiba Satellite A100-294 problem SD i aparat cyfrowy | zene_k | Off topic | 12 | 07.03.2007 09:08 |
Martwa Toshiba SD R5372B | madmax2 | Napędy optyczne DVD | 1 | 28.12.2004 00:37 |
Toshiba SD R5272 nie chce wypalać filmów! | Marcin Sakowski | Napędy optyczne DVD | 2 | 06.08.2004 09:31 |
Problem z TOSHIBA SD R1512 | pablo11 | Napędy optyczne CD | 0 | 01.06.2004 13:09 |
Toshiba sd r2102-nieudana zmiana biosu | colourman | Napędy optyczne CD | 0 | 27.01.2004 13:42 |