Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Toshiba SD-R5272\Samsung SH-W08A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/toshiba-sd-r5272-samsung-sh-w08a-37604/)

B@rtek 28.07.2004 20:02

Toshiba tworzy napedy razem z Samsungiem i odwrotnie. :)

hoze_armando 28.07.2004 20:09

czyli te dwa napedy maja w srodku to samo tak??

VIZZARD 28.07.2004 20:11

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez trebor
Powracając do nagrywarki Samsung, to myślę,że warto spojrzeć dalej niż tylko na Liteon, czy NEC. Swego czsu Toshiba i Samsung połączyły swe siły idąc wspólnie w kierunku napędów optycznych, szczególnie DVD. A Toshiba w tej dziedzinie jest klasą dla siebie. Nagrywarka SEC SH-W08A to nic innego jak napęd Toshiba o tych samych parametrach. Nawet wygląda identycznie. Próbowałem nagrywać na tej wypalarce i stwierdzam, że robi to dobrze i bez żadnych problemów. Używałem płytek + i - TDK (najtańszych wynalazków nie używam). Sprawdzałem nagrany materiał na stacjonarnych odtwarzaczach Sony i Yamaha i obejrzałem wszystko z przyjemnością do końca. Nie mam zamiaru testować płytek głupimi programami testującymi pokazujących za każdym razem co innego. Dla mnie odnośnikiem poprawnie nagranego materiału jest przetestowanie na kilku różnych stacjonarnych playerach.
SH-W08A jest w miarę tanim urządzeniem i myślę, że można zainwestować w niego.

Ależ naturalnie szanowny kolego, ale ....

Głupie programy wcale nie są takie głupie :cisza:

Gdyby tak było - jacyś mądrzy ludzie, których z pewnością na świecie nie brakuje - szybko połapali by się, że te programy są głupie :D

Jak wszystko na świecie jest bardziej lub mniej doskonałe - tak też jest i z programami

Ponadto - o ile dobrze kojarzę - głupota jest cechą o której mówić możemy w przypadku istot myślących - więc głupi mógłby być twórca, a nie program :czytaj:

I jeszcze jedno: dla ciebie akurat tak jest, ale nie dla wszystkich wyznacznikiem jakości nagrywarki być musi, płynność odtwarzania filmu w Playerach DVD

Nagrywarka może posłużyć także do nagrania cennych danych, backupów, owoców pracy rąk ldzkich - bo przecież nie tylko samymi filmami żyje człowiek :nie:

Dla ciebie nic to nie znaczy, ale ta płyta z filmem (załącznik) śmiga w odtwarzaczu DVD z prędkością konkorda :D ale moich danych bym tej płycie nie powierzył

I to jest ta subtelna różnica

Mam natomiast nadzieję, że Samsungi i Toshiby są tak samo dobre jak Pioneery, Nec'ki, Liteony :mruga: i wszystkie inne. W końcu są one od ludzi i dla ludzi :tak!:

BTW: mój DVD-ROM Toshiba SD-M1712 sprawuje się świetnie :spoko:

hoze_armando 28.07.2004 20:35

fajnie

trebor 28.07.2004 21:59

Nie oszukujmy się, większość ludzi na tym forum kupuje nagrywarki po to by zrobić sobie lub innym kopie filmów DVD, które dobrze są odtwarzane na zestawach kina domowego . Osobiście gdybym miał na krążkach DVD przechowywać ważne dla mnie dane to zrobiłbym to na płytkach DVD-RAM i to w dwóch egzemplarzach.

kiewas 28.07.2004 22:05

Cytat:

Napisany przez trebor
Nie oszukujmy się, większość ludzi na tym forum kupuje nagrywarki po to by zrobić sobie lub innym kopie filmów DVD, które dobrze są odtwarzane na zestawach kina domowego . Osobiście gdybym miał na krążkach DVD przechowywać ważne dla mnie dane to zrobiłbym to na płytkach DVD-RAM i to w dwóch egzemplarzach.

A ja na płytkach DVD trzymam DivXy, bo nie mam stacjonarki :D Ale sobie niedługo kupię, hehe...

qubik 28.07.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez trebor
Próbowałem nagrywać na tej wypalarce i stwierdzam, że robi to dobrze i bez żadnych problemów. Używałem płytek + i - TDK (najtańszych wynalazków nie używam). Sprawdzałem nagrany materiał na stacjonarnych odtwarzaczach Sony i Yamaha i obejrzałem wszystko z przyjemnością do końca.

Dla mnie to żadna rewelacja nagrać dobrze na TDK, po prostu musi i to wcale nieznaczny że jest dobra.
Na przykład nagraj 30szt. Płyt noname po 2 zł. I sprawdź czy dobrze odtwarzają i wtedy można stwierdzić ze jest dobra.
Wiem, nie nagrywasz na wynalazkach.

VIZZARD 28.07.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez trebor
Nie oszukujmy się, większość ludzi na tym forum kupuje nagrywarki po to by zrobić sobie lub innym kopie filmów DVD, które dobrze są odtwarzane na zestawach kina domowego

No i właśnie dlatego większość ludzi na tym forum kupuje Liteony :D

VIZZARD 28.07.2004 23:12

Cytat:

Napisany przez kiewas
A ja na płytkach DVD trzymam DivXy, bo nie mam stacjonarki :D Ale sobie niedługo kupię, hehe...

To może coś takiego :czytaj:

hoze_armando 29.07.2004 16:38

:idea:

B@rtek 29.07.2004 17:35

Fajna ta YAMADA :cool:

hoze_armando 30.07.2004 16:53

fajna, fajna

hoze_armando 31.07.2004 16:22

A czy ktos ma moze Samsunga TS- H542?? I wie jak sie sprawuje??

hoze_armando 02.08.2004 18:07

!!!Samsung TS-H542!!! Wie ktos cos o niej??

B@rtek 02.08.2004 18:18

Cytat:

Napisany przez hoze_armando
!!!Samsung TS-H542!!! Wie ktos cos o niej??

Ja w tym czasie co ty się pytasz o te samsungi to bym kupił już nagrywarę (ale już taką mam)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:44.