Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.12.2004, 21:40   #1
bionix
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.02.2004
bionix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam to moj pierwszy post na tym forum. Chcialbym przestrzec wszystkich przed tym napedem... zamiast kupic odrazu pioneera 108, to nie, musialem sie w***ac w toshibe...
Wczoraj stalem sie nieszczesliwym posiadaczem sd-r5372. pierwsze co mnie wnerwilo to naped nie rozpoznaje plyt x8 - platinum x8, esperanza x8 widziane jako x4 ... i za chiny nie da sie tego ustawic na wiecej.... po drugie naped jak ma zczytac jakies mniejsze pliki okolo 50 mb to zupelnie nie daje rady z duzymi plikami jeszcze jako tako. nie znam sie na korekcjach itd wszystkie moje spostrzezenia sa na oko i tak jak mowie zrobic imiga nero to jakas pomylka w ogole raz odczyt 8 mb/sec zaraz 200 kb mieli strasznie. gdzie plyty swiezo wypalone bez zadnych rys... wypakowywalem rary z plyty dvd i naped meczyl sie z tym az 30 min aaaarrrggghhhh nie dalem rady zaczalem szukac w necie co sie kurna dzieje z tym napedem - trafilem tutaj, poczytalem i pojechalem do sklpeu wymienic na pionka 108 - w proline wymienili mi bez najmniejszego problemu i teraz niebo a ziemia dvd r platinum x8 pali sie x12 w szoku bylem naprawde plyta ktora na toshibe wypakowywala sie 30 min na pionku wypakowala sie w 12... zupelnie inny standrad teraz jestem zadowolony... polecam pioneera 108 w pelnej krasie nie ma co zastanaiwac sie nad 40 zł (bo tyle mnie wyniosla doplata)....

jeszcze jedno toshiba tak samo chodzila na TU32 jak na TU53 . moze to nowy naped i producent nie zrobil jeszcze dobrego softu do niej i to ja zdyskwalifikowalo...masakra
bionix jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.12.2004, 21:51   #2
marianb
Bywalec

Data rejestracji: 11.12.2004
marianb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Bionix napisz jakich platinum ci nie rozpoznaje +R czy -R ? Ba ja wkładam Platinum+R x8 i rozpoznaje x8 i x12 nawet. Z tym że jak nagrywam x12 to czasem są błędy, ale x8 OK. Bios mam po update ale i wcześniej też dobrze nagrywał te Platinum x8 i x12. Aczkolwiek jak przeczytałem testy na tej stronie to od razu kupiłem Traxdata cake 10szt po 2 zł.
marianb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: