Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.03.2005, 08:58   #1
Dinx
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 14.03.2003
Dinx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez boryskul
3. No i czas na zonk!!! Przestala mi praktycznie wypalac plyty CD!!! Szok, spaprala mi kilka Verbatim'ek i dupa. Nagrywam 12x i to nie zawsze bo zje... robote (w clone cd wyswietla sie jakis: "medium error"). Moze to moja wina, zle wgralem firmware?? (watpie) Mysle ze to sie poprawi z nowym firmware

Tak czy inaczej wypalanie DVD to bajka
Mam podobne wrażenie. Pojawiły się problemy z zapisem CD , a dokładnie CDRW ( wypalałem na płytkach Sony ). Teraz mam dwie płytki wypalone w pojedyńczej sesji ( jedna z jakąś muzą -mp3, druga z filmem ) i nie mogę ich skasować. Komunikat "błąd zapisu" przy próbie kasowania ...
Ktoś jeszcze ma podobne problemy ?

Co do tych czterech owieczeczek oznaczajacych możliwości kopiowania zabezpieczeń to mam powazne wątpliwości. Próbowałem zrobić kopię 1:1 gry Gothic 2 Noc Kruka PL ( SafeDisc 4 ) i mimo różnych rad , prób nie udało mi się jak do tej pory.Jak sobie radzicie z zabezpieczniemi?
Dinx jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2005, 16:59   #2
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
1. Spróbuj skasować uzywając GameJack 4, lub Clone CD - u mnie pomogło, przy DVD+RW Verbatima (możesz też spróbować wyłączyć nagrywanie systemowe).
2. Co, do SD 4 jest cały wątek w dziale zabezpieczenia.
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2005, 18:16   #3
boryskul
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.11.2004
boryskul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sprawa jest taka ze chyba oddaje swoja do serwisu!!!! Doszedlem do wniosku ze byla od poczatku walnieta i tak mi sie po trochu sypala, jesli chodzi o zabezpieczone plytki jak np. G2 Noc kruka to moze byc wiele innych problemow z nagraniem, pamietam jak probowalem przegrac Gothic2, nielada wyczyn a wszytsko przez lekkomyslonosc mojego kumpla bo sie wqrwil ze nie moze grac (gra nie dzialala z obrazu plyty na HD) i wypalil na CD w wyniku czego wszystko zaczelo ladnie dzialac .... tak to jest z oryginalnymi grami. Musisz troche poczytac o przegrywaniu plytek i potestowac a wszytsko bedzie gralo.
U mnie Toshiba nie wyapla zadnej plyty CD i tu jest zonk :/
boryskul jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2005, 21:16   #4
julocez
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.12.2004
julocez w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE=Dinx]Mam podobne wrażenie. Pojawiły się problemy z zapisem CD , a dokładnie CDRW ( wypalałem na płytkach Sony ). Teraz mam dwie płytki wypalone w pojedyńczej sesji ( jedna z jakąś muzą -mp3, druga z filmem ) i nie mogę ich skasować. Komunikat "błąd zapisu" przy próbie kasowania ...
Ktoś jeszcze ma podobne problemy ?

Mam identyczny problem, nie jestem w stanie po zmianie biosu z TU31 na TU53 nagrać i zarazem skasować żadnej płytki CD-RW. Testowałem TDK, SONY, AKOSS, DATEX 10,12x i MEMOREX 24x. Płyty DVD-RW,+RW kasuje i nagrywa bez pudła. Dawno bym wrócił do starego biosu, gdybym mógł go zdobyć oraz program fleszujacy bios. Na stronie producenta jest tylko nowy bios w wersji exe. Myślę, że coś musieli przekombinować z tym biosem. Szperając po stronach japońskich na tyle na ile mogłem się zorientować szykowany będzie nowy bios TU73 ale jak na razie to Przypomnę że próbowałem najnowszym nero i alkoholem.
julocez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: