![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Problem ze zmiana biosu 1653
Witam mam Liteona 1653 i nie moge zmienic biosu, sciagnolem wersje DR16CS09, odpalam i wyskakuje komunikat "No match drive detected"
Prosze o pomoc Dziekuje |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Cze. Z tego co wiem to odpalasz uaktualnienie pod windowsa. Taki komunikat mnie sie pojawiał jeśli miałem w nagrywarce bios nowszy niż ten który chcialem wgrać. Spróbuj zrobic to pod DOSem. Mnie sie udało. Oczywiście do tego musisz posiadać plik bin i odpowiedni programik. Moze sie także coś takiego pojawić jeśli twój bios po prostu nie jest do tej nagrywarki. Jeśli chcesz sprawdzic jaki masz wgrany bios możesz użyć programu Nero InfoTool. Nazwa biosu znajduje sie pod pozycją o nazwie Firmware Version
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
Tak jak pisał kolega widocznie masz już wgrany bios CS09, jezeli kupiłes nagrywarkę niedawno to calkiem normalne. jezeli chcesz poeksperymentować z biosami polecam stronę http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html. Możesz sobie wgrać biosy od memorexa albo od sony, litek wtedy trochę lepiej pali plyty. Nie przejmuj sie, że pisze iż są od modelu 1633S, to jest to samo co 1653S tylko, że inne biosy są.
![]() |
|
|