Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.11.2004, 23:13   #1
rogaler
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.09.2004
rogaler w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb udma 2 liteon 832s

witam!
pewnie wyslecie mnie do wyszukiwarki, ale przeszukiewalem i nie znalazlem nic co by mi pomoglo

Moim problemem jest to ze ostatnio plytki nagrywaja mi sie coraz dluzej tak mi sie wydaje. Nie jest to problem smietnika na hdd, ani zasyfionego windowsa.W poszukiwaniach natknolem sie na ustawienia kontrolera IDE, mianowicie mam ustawione UDMA 2 czyli udma 33, natomiast dysk smiga na UDMA5 ata100. Podobne problemy pojawialy sie juz na forum tylko te problemy dotyczyly plyt na nforsie, ja natomiast posiadam plyt asrock k7s8x na sis746, stery zainstalowane najnowsze, w biosie ustawione na udma5 i nic ...jedyne co mi pozostalo to prosba o pomoc i mam nadzieje ze mi pomozecie

moj konfig to duron 1200,asrock k7s8x,256ddr
z gory dzieki za odp
pzdr
rogaler jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.11.2004, 00:24   #2
Boger
OGame Master

Data rejestracji: 19.04.2003
Boger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmmm... przeciez litek z tego co wiem to dziala wlasnie na udma33 i nic wiecej (zreszta jak wiekszosc napedow cd/dvd), tak wiec nie tu tkwi problem.
Czy czas nagrywania jest Twoja ocena subiektywna ("[...] tak mi sie wydaje [...]"), czy jest poparty jakimis liczbami? Moze poprostu nagrywasz z mniejsza predkoscia
A tak na serio to napisz na jakich plytkach nagrywasz, w jakim programie, z jaka predkoscia i ile czasu trwa wypalenie plytki (no i oczywiscie ile danych).
Aha, czy bufor nagrywarki skacze czy jest rowniutko i ok?

Boger jest offline  
Stary 30.11.2004, 00:26   #3
cherrythomas
Bywalec

Data rejestracji: 14.01.2004
cherrythomas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/Recen...633S/index.php

jak widac tryb pracy max to UDMA 2 wiec nie wiem co chcesz, niektorym dziala na UDMA4 ale 2 wystraczy bo 33mb to i tak 3 razy tyle w zasadzie z jaka predkoscia nagrywaja sie obecnie nosniki najszybsze na rynku i za rozsadna cene, czyli 8x ciut ponad 11mb

ja mam plyte na VIA i nie wiem czemu dziala mi tylko na Multi-Word DMA 2...
nagrywa ciut dluzej niz powinna, ale nie jest zle
cherrythomas jest offline  
Stary 30.11.2004, 00:41   #4
rogaler
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.09.2004
rogaler w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywam w programie nero 6.3.1.20 a plytki to media store ostatnio przynajmniej,
a co do tego udma to myslalem ze nagrywarki dvd tez dzialaja na ata 100 czy tam udma 5, gdyz nawet w sklepie mowiono mi ze lepiej zainstalowac tasme wlasnie od ata100...no nic bede szukal dalej a obijaw jest taki ze nero podaje czas powiedzmy 8min a plytka wypala sie dopiero po uplywie tego czasu...
rogaler jest offline  
Stary 30.11.2004, 07:49   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez rogaler
nagrywam w programie nero 6.3.1.20 a plytki to media store ostatnio przynajmniej,
a co do tego udma to myslalem ze nagrywarki dvd tez dzialaja na ata 100 czy tam udma 5, gdyz nawet w sklepie mowiono mi ze lepiej zainstalowac tasme wlasnie od ata100...no nic bede szukal dalej a obijaw jest taki ze nero podaje czas powiedzmy 8min a plytka wypala sie dopiero po uplywie tego czasu...

chopie w to co pokazuje nero to NIE WIERZ

a co do plytek to wywal te media-shity i nagrywaj na czyms markowym: verbatim, TDK, platinum8x

P.S. i litek lubi, czyli pali lepiej na "PLUSACH"
Stary 30.11.2004, 07:39   #6
cherrythomas
Bywalec

Data rejestracji: 14.01.2004
cherrythomas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hehe, tym sie nie przejmuj nero jest w tym punkcie zwalone, mi czasami pokazuje 3 minuty przy predkosci 8x wiec akurat to nie jest argument, a tasme 100 ci zalecili pewnie dlatego ze jesli cokolwiek innego mialbys na tej tasme to mogloby nie dzialac poprawnie z powodu za duzego obciazenia przesylem danych na jednej tasmie
cherrythomas jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: