![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Uszkodzone sektory na DVD
Witam
Musze skopiowac zabezpieczona plytke DVD. Na plytce tej poczawszy od 9000 sektora przez kolejne paredziesiat tysiecy sektorow zostala fizycznie uszkodza sciezka (specjalnie ![]() Gdyby to byla plyta CD to nie problem - pierwszy lepszy program ma funkcje automatycnego pomijania blednych sektorow... Jednakze ani w Alcohol 120% ani w CloneCD 5.1, ani w Nero dla plyt DVD nie mozna edytowac profili, a wiec nie moge uaktywnic tego pomijania sektorow... Prawdopodobnie plyte to moge teraz skopiowac bez pomojania tych sektorow - ale w tepie 1 sektor na kilka sekund to ta plyte by sie zgrywala na dysk parenascie godzin !! Znacie jakies aplikacje, w ktorych dziala opcja autoamtycznego pomijania blednych sektorow dla plyt DVD?? Bardzo prosze o odpowiedz... P.S. Plyta jest odtwarzana OK i nie jest z nia nic nie tak - takie chamskie zabezpieczenie ![]() Ostatnio zmieniany przez Mr. Groch : 09.03.2005 o godz. 23:47 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
A probowales DVDDecryptera?
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() UltraISO F8 ignoruj błędy odczytu. jak tych błędów będie dużo nie spodziewaj się cudów. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
=::NEC3500A @218btrpc1::=
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak nowy film, albo cus to uzyj nowego anydvd 4.5.8.1
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Czy ja mowilem, ze to film?
![]() Plyta jest zabezpieczona cos na wzor laserlocka dla plyt CD. Wiem o tym, ze np Alcohol, czy chociazby wysluzony CloneCD potrafi ignorowac bledne sektory ale tak czy siak programy te czytaja sektor za sektorem... Uszkodzonych sektorow jest prawie 40 000 - kopiownie plytki zjeloby kilkanascie godzin ! I moj problem polega na tym, iz dla plyty DVD nie potrafie wlaczyc Inteligentnego Skanera Bad Sectorow (w kazdym programie to nosi podobna nazwe), tak zeby przy odczycie program omijal np co 100 sektorow te bad sectory - tak jak to ma miejsce przy kopiowaniu plyty CB zabezpieczonej Laserlockiem... No i niestety nie potrafie znalezc programu, ktory by potrafil to zrobic dla plyty DVD (i to nie musi byc film) PS. A co to diody - nawet nie wiem co to jest - jak sie tu rejestrowalem jakies 2 lata temu to tego jeszce nie bylo a rzadko tu zagladalem ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
Witam
Tak przy okazji: Czasem kopiowanie ze "zwalonej" na Lead-oucie plyty daje podobny problem. Mnostwo bledow - mozna czekac cale godziny, a soft bedzie tylko wyliczal bledy. Sposobem na to jest - Alkohol. Jak tylko zaczna sie bledy, mozna chwile poczekac, wystarczy alkoholowi przerwac "wyliczanke" i wazne!!! - nie kasowac obrazu. Obraz ten nalezy wypalic i po krzyku. Film chodzi az milo. Pozdrawiam AdaH |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Dzieki ale wiem co mowie - na plycie jest az widoczna specjalnie, precyzyjnie
wyzlobiona rysa wzdluz sciezki - takie zabezpieczenie... Rysa ta obejmuje 40 000 sektorow. I uwierz mi, ze gdybym dal Alcoholowi dzialac to przejscie przez te 40 000 sektorow za***y mu kilkanascie godzin (srednio na minute przeskakuje o 40 sektorow) EDIT: "Rysa" ta znajduje sie na poczatku plyty - zaczyna sie od ok 9000 sektora jka juz wczesniej pisalem... Ostatnio zmieniany przez Mr. Groch : 10.03.2005 o godz. 22:35 |
![]() |
![]() |
#9 |
Zaprenumerowany
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
1. Czy płyta jest dwu- czy jednowarstwowa?
2. Może czas zacząć działać? Przez ten czas na pewno już byś zczytał ten obraz ![]() Nie wiem, moze szukaj wśród programów nie do kopiowania tylko DVD, a nie CD i DVD. Będą na pewno lepiej przystosowane. Może to co robi Alcohol 120% to wszystko co można wycisnąć? Najwyżej popróbuj na różnych napędach... |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Dzieki - jest to plyta jednowarstwowa i juz udalo sie mi zrobic jej kopie
![]() Kopiowanie trwalo calutenka noc + troche poranka z hakiem ![]() Cos czuje, ze jezlei szybko programy nie zostana dostosowane dla plyt DVD to czeka nas ciezka era, jezlei chodzi o kopiowanie zabezpieczonych gier DVD... |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
Alcohol juz nie bedzie dalej rozwijany, smutna lecz prawdziwe
|
![]() |
![]() |
|
|