![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.10.2005
![]() |
![]()
Hej. No wlasnie z tego co sie doczytalem to że dużo z was posiada nagrywarki DVD LiteON 1693S. Proszę was o opinie co do tej nagrywarki. Czy warto ją kupic i dlaczego ?? Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdro
Może warto zakupić Benq 1640, jak tak to dlaczego. ![]() ![]() EDIT: Sory zle umiejscowilem temat. prosze moda o przeniesienie do odpowiedniego dzialu. Sory ![]() Ostatnio zmieniany przez aiding : 16.10.2005 o godz. 20:59 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
witam, ja posiadam ta wypalarke od jakich 2 miechow i nie mam zadnych zastrzezen (duzo na niej nie wypalilem ale to co wypalilem hula bardzo fajnie) jest ciut glosna, ale srednio mi to przeszkadza. odczyt tez nie jest zly, korekcja bledow nienajgorsza chyba. ogolnie malo ja testowalem, malo uzywalem, sprawdzalem pod kazdym katem, ale narazie nie mam prawa narzekac. pozdro
|
![]() |
![]() |
#3 |
Lite-ON 1693S
Data rejestracji: 26.09.2003
![]() |
Fakt jest taki ze 1693S naprawde nie jest zly, a te cale bajerowanie (eepromy, firmwary i takie tam) jest tez przyjemne.
Ale jak zalezy ci na lepszej nagrywarce bez takich bajerow w tej samej cenie to odpowiedz jest jasna - BenQ 1640. Nie mowie, zebym nie byl zadowolony, chodzi tylko o to ze za te same pieniadze mozesz miec nagrywarke lepsza jesli chodzi o samo nagrywanie - mowimy oczywiscie o shit-nosnikach, poniewaz na markowych TDK czy Verbatimach obie nagrywaja tak samo dobrze.
"Want a vision of the future, Winston? Imagine a boot stamping on a human face." (George Orwell, "1984") "And these children that you spit on, as they try to change their world" (David Bowie, "Changes") "Vinyls rock the world of music. And don't try to argue." (?) Powyższy podpis posiada homologację forum.cdrinfo.pl |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.09.2005
![]() |
No cóż, jadę na 1693S i jest mi z tym dobrze, podglądałem trochę inne nagrywarki u kumpli i nie mogę powiedziec że jest głośna, inne dla mnie słychac tak samo. Co do samego wypalania to używam TDK, Verbatim i Sony, trudno mi zatem powiedziec jak nagrywa inne (nagrałem kilka no name'ów i działają normalnie zarówno w kompie jak i stacjonarnym dvd), ale czytając to forum natkniesz się też na informacje od użytkowników Benq 1640 mających kłopoty z tymi nagrywarkami. Ja swojego Liteon'a kupiłem idąc za radą serwisantów w bardzo dużej firmie komputerowej którzy twierdili, że te nagrywarki są bardzo dobre i trzeba miec pecha żeby trafic na kiepski egzemplarz - ale od czego jest gwarancja ? Ponoc ta firma nie wypuszcza całych serii kiepskich egzemplarzy, tylko pojedyncze sztuki. Ale zapewne gorące uczucia w tym forum do Benq nie mogą byc nieuzasadnione, więc pewnie wybierając którąś z tych dwóch nie popełnisz błędu. To nie jest wybór - jaguar czy trabant, im dłużej będziesz myślał, tym trudniejsze zadanie przed tobą.
|
![]() |
![]() |
|
|