![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2005
![]() |
Verbatim DVD-RW + InCD... Wielki problem.
Problem jest taki:
1. Nagralem dane na ta plytke programem Nero. 2. Skasowalem ja szybkim w alcoholu. 3. Sformatowalem szybkim w InCD. 4. Podczas kopiowania na nia (juz w formacie InCD) wyskoczyly mi dwa bledy (TotalCopy) "za malo miejsca na dysku", a potem "blad wewnetrzny" 5. Skasowalem szybkim w Alc. 6. InCD sobie ja odpalil zaczal cos sam robic... i od tej pory nagrywarka nie moze odczytac wogole plyty. Prosze pomozcie bo szkoda mi ja wyrzucic. Verbatim DVD-RW 2x |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.10.2003
![]() |
Witam
..najpierw skasuj < nie formatuj!!!!!!>płytke w InCD, zeby powrócić do <normalnej płytki> w celu nagrania danych.. pózniej zobaczymy co dalej... Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
nie w tym tkwi problem...
chodzi o to ze wkladam plytke, nagrywarka probuje ja przeczytac przez chwilke, a potem zielone swiatelko pomruga i tyle. Wogole jej nie widzi. Plytka bez rys, bez zabrudzen. |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.10.2003
![]() |
oki---ale czy próbowałes JEDNAK od tego zacząć jak pisałem...
z Twoich punktów wszystko sie zgadza takie problemy powinienes miec i masz..pierwszy raz płytkę do nag. pakietowego nie zaleca sie formatować <szybkim> lecz tylko gruntownym, i JESZCZE JEDNO co do DVD-RW PAKIETOWO: -DVD-RW mamy formatowanie pełne trwające ok. godziny albo szybkie, w drugim przypadku tz. szybkim mozemy zapisywać pliki na krązek juz po kilku minutach, lecz niewidoczne dla uzytkownika formatowanie i TAK w tle potrwa jeszce godz.<czy TU nie lezy Bład po Twojej stronie ![]() Pozdrowienia. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Blad popelnilem na pewno. Chcialem szybko i za duzo namieszalem. Wogle sie nie zastanawialem. Nie moge zrobic tego co piszesz bo zadna opcja nie jest aktywna w InCD, ani w niczym innym. Plyty Poprostu jakby nie bylo
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.01.2005
![]() |
Sprobuj narzedzia Super Blank, niewiem czy dziala z plytami DVD, ale
tak uratowalem CD-RW, uruchom program, zaznacz auto blank i wloz plyte po pewnym czasie zacznie sie format, ja kiedys czekalem 8minut, bo nagrywarka ciagle mielila, az wkoncu zaczela formatowac i plytka odzyskana... |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety to tez nie pomoglo... Sytuacja wyglada tak jakbym wlozyl do napedu ta przezroczysta plytke ochronna ze szpindla...
Blagam pomozcie... |
![]() |
![]() |
|
|