Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.05.2005, 16:29   #46
to-ja
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.05.2005
to-ja w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
i prosze, zdecydujcie sie: w koncu czy to dobrze, ze te plytki "tak maja", czy zle? Bo nie wiem, czy mam sie wybrac do tego sklepu czy szukac ich dalej - gdzie indziej. Dziekuje.
to-ja jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.05.2005, 19:25   #47
to-ja
Stały bywalec ;)

jeszcze jedno: czy moglby ktos strzelic foty *oryginalnego* Verba Pastel DVD+R 4x - 1 z przodu i 2 z boku pod katem - obie w dobrej rozdzialce, i tu zamiescic? Dzieki!
to-ja jest offline  
Stary 17.05.2005, 20:51   #48
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wlasnie ogladalem Verbatimy x8 ktore przyszly na reklamacje (jednak jest z nimi wszystko OK) i one tez maja rowne brzegi i lekko ostra krawedz od dolu (choc duzo mniej niz ta z ktora sie spotkalem ostatnio - chyba w platinumach).

Proponuje zrobic doswiadczenie:
Przejechac wewnetrzna czescia dloni po spodzie plyty i zwrocic uwage na 'drapanie' przy krawedzi. To samo powtorzyc z DVD. Zrobic oba doswiadczenia po kilka razy - powinno sie poczuc roznice. Swiadczy to o tym, ze nadmiar kleju jest zbierany (wiec brzeg powinien byc gladki), poniewaz powstaje to 'ostrze' na krawedzi od dolu plyty.

Tak wiec nadmiar kleju i pofalowany brzeg nie jest wynikiem bezpiecznego klejenia, tylko o zaniedbaniu fazy zbierania kleju.

Co do samego zjecia, to te roznice wydaje mi sie sa zasluga przepakowywania, bo te pastele sa zapewne przepakowywane gdyz nie wystepuja na rynku w postaci cake 25 i cake 50 i ustawiaja sie niedokladnie rowno, a nie zlego zebrania kleju.

PS. Artykulu Chipa oczywiscie nie czytalem.
pawelblu jest offline  
Stary 17.05.2005, 21:23   #49
kpt.nemo
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.04.2005
kpt.nemo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Verbatimów od TY niestety nie mam. Ale tu macie zdjęcie trzech TDK (dwa + i jeden -) (kolejno od dołu od TDK, Ricoha i na samej górze TY) Na zdjęciu tego za dobrze nie widać ale tu też najwięcej kleju jest na nośniku od TY, a najmniej na nośnikach od Ricoha (środkowa płyta

Stary 17.05.2005, 21:38   #50
to-ja
Stały bywalec ;)

pawelblu: oczywiscie, ze te Verby od TY sa przepakowywane i recznie ladowane na szpindel w tej "Czystej plycie" - normalnie wystepuja po 5 sztuk w slimach.
to-ja jest offline  
Stary 18.05.2005, 17:24   #51
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no to stało się.

kupiłem i będzie test - na razie foto

są 8x od................................................ .............MCC003 po 3 złocisze za sztukę

a teraz fotki

w edit będzie test (jak znajdę coś sensownego do przegrania - czyli z marnymi wynikami)
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Verby Pastele od TY - czy sa gdzies do dostania w W-wie?-dsc00051.jpg   Verby Pastele od TY - czy sa gdzies do dostania w W-wie?-dsc00052.jpg   Verby Pastele od TY - czy sa gdzies do dostania w W-wie?-dsc00054.jpg  
ed hunter jest offline  
Stary 18.05.2005, 18:05   #52
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hmmm, ale przeciez juz tyle razy dyskutowalismy nad tym ... PASTEL != COLOUR (napis w prawym dolnym rogu)
pawelblu jest offline  
Stary 18.05.2005, 18:34   #53
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Hmmm, ale przeciez juz tyle razy dyskutowalismy nad tym ... PASTEL != COLOUR (napis w prawym dolnym rogu)
OK! innych nie było a ja się spieszyłem i nie zauważyłem.

ale na górze nic nie piszę, że kupiłem pastele

A teraz test bez komentarza

ed hunter jest offline  
Stary 18.05.2005, 18:39   #54
to-ja
Stały bywalec ;)

nice - Verb gora!
to-ja jest offline  
Stary 18.05.2005, 19:13   #55
to-ja
Stały bywalec ;)

btw czy moglby mi ktos wreszcie odpisac na te zalegle pytania:

1. "za 50 zeta moge miec w tej czystej_plycie 25 sztuk Pasteli 4x +R (cake). Oplaca sie brac? Za 45 zeta moge miec 25 Verbow +R 8x z MCC003. Czy te TY sa warte, zeby doplacac 5 zeta, jak myslicie?"

2. "moze macie pod reka jakies przykladowe wykresiki jakosci w Nero CD/DVD-Speed:

1. Verb Pastel TY +R 4x palony 4x
2. Verb MCC003 +R 8x palony 4x

oba palone na 4163B 104A oczywiscie (i @4x)?"

3. "jeszcze jedno: a moze da sie troche utargowac? czy te 50 zeta to dobra cena za te Pastele? Ile one powinny normalnie kosztowac i kosztuja gdzie indziej? Myslalem, ze beda koszcic w okolicach ~ 45-46 zeta MAX, a tu 50"

4. "odpowiedzcie mi tylko na to 1 pytanie: czy te Verby Pastele DVD+R 4x z *zalozenia* maja tak wygladac na brzegach i to jest u nich normalne, czy tez w tym sklepie "Czysta plyta" jest akurat jakas trefna partia tych plytek (a moze to jakas podroba)? Kto kupowal takie plytki zupelnie gdzie indziej i jakis czas temu: czy wygladaly podobnie z tym klejem czy tez byly gladkie?"

5. "i prosze, zdecydujcie sie: w koncu czy to dobrze, ze te plytki "tak maja", czy zle? Bo nie wiem, czy mam sie wybrac do tego sklepu czy szukac ich dalej - gdzie indziej. Dziekuje."

6. "jeszcze jedno: czy moglby ktos strzelic foty *oryginalnego* Verba Pastel DVD+R 4x - 1 z przodu i 2 z boku pod katem - obie w dobrej rozdzialce, i tu zamiescic? Dzieki!"

nie wierze, ze nikt nie wie/nie zna choc 1 odpowiedzi...
to-ja jest offline  
Stary 18.05.2005, 19:51   #56
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez to-ja
btw czy moglby mi ktos wreszcie odpisac na te zalegle pytania:

1. "za 50 zeta moge miec w tej czystej_plycie 25 sztuk Pasteli 4x +R (cake). Oplaca sie brac? Za 45 zeta moge miec 25 Verbow +R 8x z MCC003. Czy te TY sa warte, zeby doplacac 5 zeta, jak myslicie?"

2. "moze macie pod reka jakies przykladowe wykresiki jakosci w Nero CD/DVD-Speed:

1. Verb Pastel TY +R 4x palony 4x
2. Verb MCC003 +R 8x palony 4x

oba palone na 4163B 104A oczywiscie (i @4x)?"

3. "jeszcze jedno: a moze da sie troche utargowac? czy te 50 zeta to dobra cena za te Pastele? Ile one powinny normalnie kosztowac i kosztuja gdzie indziej? Myslalem, ze beda koszcic w okolicach ~ 45-46 zeta MAX, a tu 50"

4. "odpowiedzcie mi tylko na to 1 pytanie: czy te Verby Pastele DVD+R 4x z *zalozenia* maja tak wygladac na brzegach i to jest u nich normalne, czy tez w tym sklepie "Czysta plyta" jest akurat jakas trefna partia tych plytek (a moze to jakas podroba)? Kto kupowal takie plytki zupelnie gdzie indziej i jakis czas temu: czy wygladaly podobnie z tym klejem czy tez byly gladkie?"

5. "i prosze, zdecydujcie sie: w koncu czy to dobrze, ze te plytki "tak maja", czy zle? Bo nie wiem, czy mam sie wybrac do tego sklepu czy szukac ich dalej - gdzie indziej. Dziekuje."

6. "jeszcze jedno: czy moglby ktos strzelic foty *oryginalnego* Verba Pastel DVD+R 4x - 1 z przodu i 2 z boku pod katem - obie w dobrej rozdzialce, i tu zamiescic? Dzieki!"

nie wierze, ze nikt nie wie/nie zna choc 1 odpowiedzi...
1. NIE

2. NIE

3. NIE

4. NIE

5. NIE

6. NIE

7. NIE (tak na wszelki wypadek ...)
Stary 18.05.2005, 19:56   #57
to-ja
Stały bywalec ;)

VIZZARD: co Ty taki na NIE jestes ?
to-ja jest offline  
Stary 18.05.2005, 20:02   #58
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez to-ja
VIZZARD: co Ty taki na NIE jestes ?
Skrytobójczym parówkożercom mówimy: NIE!

Stary 18.05.2005, 20:13   #59
to-ja
Stały bywalec ;)

> Skrytobójczym parówkożercom mówimy: NIE!

ale ja sie nie zaliczam do nich - po prostu chce sie czegos dowiedziec przed wydaniem pol stowki albo stowki (50 szt.)
to-ja jest offline  
Stary 18.05.2005, 20:32   #60
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez to-ja
> Skrytobójczym parówkożercom mówimy: NIE!

ale ja sie nie zaliczam do nich
No nie wiem ...

Ostatnio mam wrażenie, że forum przeżywa jakiś zalew to-jaizmu

Nie wiem czy związane to jest z premierą Zemsty Shitów, czy jak?

Kupę tematów na każdy temat

Tematy o wszystkim i o niczym

Posty jak mrówki mnożą się pod sobą

Nawet nie czekając na odpowiedź

Waga nagrywarek, klej, szkło, foto, przeróbki, podróbki ...

Jejku! :\

Normalnie czarna dziura co wsysa wszystko jak leci

Zaczynam wierzyć w zmasowany atak obcych

Których celem jest opanowanie wszelkich dziedzin życia ludzkiego

Dlatego też co do tych parówek - pozostanę jednak nieufny ...

Twoje uprawnienia: