![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2009
![]() |
Pioneer DVR-216D - PROBLEM
Witam!
Kupilem dzisiaj i podlaczylem nagrywarke Pioneer DVR-216D, ludzie twierdzili, ze jest najlepsza wiec kupilem... No ale gdy odpalam img burn czy clone CD daje by wypalil z predkoscia 2.0 - 2.4x (plyta dual layer) to startuje do predkosci ok 2x i nagle spada do 0... Nagrywarka przestaje reagowac, a juz 2 plytki stracilem :/ By spowrotem otworzyc tacke musze wylaczyc i wlaczyc kompa, bo inaczej nie reaguje :/ HELP! PS. Najnowszy soft jest zaladowany... Chociaz 3 razy sie zawiesila zanim zaladowalem tego softa :/ Nagrywarka jest pod SATA. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
No to ze pod SATA to jest oczywiście bo modele z poczatkiem 2 sa pod SATA, a wracajac do tematu to jakiego producenta nosniki ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nosniki DVD+R DL Emtec. Wiem, ze Verbatimy to podstawa, ale oficjalnie nie mam na nie kasy. Na starej nagrywarce bez problemu wypalalem na Emtecach (jakis LG
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
![]() |
To zmien plyty bo szkoda wydawac kase na tansze plyty, a te verbatimy wcale nie sa takie drogie bo w hurcie juz za 46zl kupisz cake 10 verbatim DVD+R 8x Made In India i lepiej kupic verby niz za pol roku wywalac tego emteca bo nie da sie odczytac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Heh, no tak ale jesli je kupie a nagrywarka dalej nie bedzie chciala wypalac?;/
Wlozylem zwykla plyte DVD zeby zobaczyc czy nagrywarka dziala... Wyskoczyl NIEOKRESLONY BLAD NAGRYWARKI... \\EDIT! Mam! usunelem Clone CD bo sie gryzl z NERO, to pomoglo, naped sie nie wiesza, ale wyskoczyl mi blad podczas nagrywania plytki taki: ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 29.01.2009 o godz. 12:08 Powód: EDYTUJ nie gryzie, to nie czat ani komunikator, tylko forum. :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niektóre płyty główne tak mają - teoretycznie pod SATA podłączysz wszystko, co jest na SATA, w praktyce jest jak widać.
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Data rejestracji: 28.11.2008
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Technik Informatyk
![]() |
Jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj bo nagrywarki na SATA bez problemu dzialaja na linuxie, a to ze czesc nagrywarek nie chce chodzic to wina MB bo juz nie raz zostalo to potwierdzone na tym forum poczytaj troche zamiast pisac glupoty
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
![]() |
no to w takim razie skoro twierdzisz że nie wiem co mówie to mam dla Ciebie zadanie: masz Lite-on DXL 2809 i uruchom mi ten napęd pod Linuxem żeby był widoczny zarówno jako czytnik jak i nagrywarka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Technik Informatyk
![]() |
Jak ci wykrywa naped to jak widzisz SATA dziala na linuxie, a to ze ci nie wykrywa jako nagrywarki to juz kwestia programu do nagrywania, nawiasem mowiac co do za nagrywarka nie jest to jakis OEM ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
![]() |
właśnie nie wykrywa.....
jest to OEM zewnętrzna podpięta nie bezpośrednio do kompa tylko pod macierz i może stąd są problemy....poszukam w sofcie..... Ostatnio zmieniany przez pixelplus : 11.02.2009 o godz. 18:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Technik Informatyk
![]() |
wiec sprawdz co do jest za OEM i zrob crossflashing lub zaktualizuj ewentualnie zmien program do nagrywania bo nie ma on w swojej bazie tej nagrywarki wiec i jej nie wykryje prawidlowo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
![]() |
pokombinuje i dam znać.....dzięki
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pioneer 215 1.18 problem z przejsciem na 2 warstwe w plytach Ddv DL pomocy.... | Kamiloboy | Napędy optyczne DVD | 33 | 05.06.2008 07:52 |
Problem z Pioneer 111D + kieszen USB 5.25" Welland | jaceq | Napędy optyczne DVD | 7 | 14.05.2008 07:44 |
Problem z Pioneer DVR-107D - czy to już jej koniec? | Driv3r | Napędy optyczne DVD | 4 | 26.02.2008 17:00 |
problem Pioneer dvr 109 | greku1 | Napędy optyczne CD | 3 | 24.02.2006 14:18 |
Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |