![]() |
Wypalam właśnie plytke dvd i obserwuje menadzera zadan windows zakladke procesy i stwierdzam, że nero buforuje pliki tzn wrzuca je do pamięci przed nagraniem - chyba :) bo nero pochłania wlasnie 260 mb ramu ale co jakiś czas oproznia ram ;) i zaczyna od 16 mb i znowu wzrasta do 260 :O
Spróboje innym programem nagrać - dodam, że mam ustawienia nero domyslne. http://www.idg.pl/news/72716.html |
znowu NIUS pierwsza klasa :hahaha:
|
|
Mam prośbe do Was - sprawdzcie podczas nagrywania w nero ile nero pozera wam ramu (alt ctrl del) procesy - nero :)
Podajcie tez ile macie ramu :) |
113MB z 512MB przy nagrywaniu DVD i ani drgnie.
procesor od 2 do 15% z 1.53GH |
Ja podobie jak Jools (btw. czyzby z Cannon Fooder? :D) od dwoch lat nie uzywam Nero (wersje 4 i 5 byly male i fajne. Nowsze juz mi sie nie podobaly a stare z nowym sprzetem nie dzialaja).
ImgBurn podczas wypalania plyty DVD-RW@6x zajmuje ok 55MB pamieci (zostaje ze 350MB wolnej, mam 512MB) i "pochlania" ok 10% CPU. AthlonXP+nForce2. Testowane przy uzyciu SPTI. (ASPI nie mam). |
Cytat:
Nie wiem co jest :/ Mam windowsa xp z sp2 Nero 7.5.7.0 dysk 40 Gb Western Digital 8mb z cachem, 512 ramu( 2 kosci po 256) karta graf ati radeon 9000 plyta ecs L7s7a2 nagrywarka BenQ Dw1650 Nero zabiera mi podczas wypalania 160 - 290 ramu . Sprawdziłem w Programie CDBurner Xp i nagrywa mi tam normalnie tzn jak nastawie 12x to jedzie 12 x i nie zwalnia a sam ten program podczas wypalania zabiera tylko 30 mb :) Coś musi być z Nero - tylko co :/ |
A jak masz UltraBuffer ustawiony? Ustaw sobie na 64MB i zobacz jak bedzie.
|
A ja bym nic nie grzebal tylko zmienil nero na ostatnia 6.
To gonienie za najnowszymi wersjami to jakies takie... |
Cytat:
Zauwazylem ze nero u mnie zabiera wiecej pamieci kiedy nagrywa z wiekszą predkoscią. Dla 4x zabiera ok 80 mb dla 12x 260mb :/ Cytat:
Nie wiem moze nero korzysta z Framework - bo go nie mam zainstalowanego, moze tez z activx bo mam je wylaczone w programie do tuningu xp xpantispy. Macie zainstalowanego Frameworka ? |
4x DVD-R
|
Cytat:
U mnie jak juz sie nagrywa od 8x to nero ramu pozera 260 mb :O Jesli kots bedzie nagrywal z predkoscia 8x prosze i info ile nero wam zre pamieci :) |
Ilość załączników: 2
Wszystko prawidłowo. :spoko:
Ilość RAM-u przez nagraniem Załącznik 35288 ... podczas wypalania prędkością 8x Załącznik 35289 Więcej o 292 MB. :) |
Cytat:
|
Cytat:
Zmienilem na 6 i dalj to samo Nero 6 podczas wypalania zajmuje tyle samo ramu co 7 :O i też spowalnia proces wypalania. Jedynie na CDBurnerXp nie zwalnia i nie zzera ramu :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:22. |