![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
nagrane plyty dvd
Mam problem z nagrywanie plyt a dokladnie po ich nagraniu moze np obejzec film ale przy probie zrobienia 1 jednej kopi z tej juz nagranej sie nie da bo zawsze jest na koncu ostatniego pliku VOB jakis blad ale film leci normalnie
a nagrywam filmy programem clonedvd(od ellby) czy to moze byc wina programu czy racze naped jest walniety.dzieki za jakies sugestie?? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
a co to za płytki? Te z gatunku tańszych? Jeśli tak to zapewne one są właśnie winne.
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
odp
plyt uzywam generalnie dysan z +/- ale tez na tdk bylo to samo
|
![]() |
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
a nagrywarka? Znajomy miał kiedyś LG jakoweś i część płytek na niej nagranych tak się zachowywała
Poza tym nie mam pomysłów ![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2002
![]() |
szczerze mowiac mam nowego liteona i 2 plytki juz spalilem
jedna to jakas digital za 5zl a druga to medaistore na essperanzie dvd rw dziala spoko nagrywalem tez na dvd-r msonic i sie udalo
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.02.2004
![]() |
Po pierwsze wine ponosi clone dvd ja na nim to juz zmarnowalem plytek za 50zl . zmien sobie program na dvd shrinka lub cos innego .powinno byc ok jak sobie zmienisz a i czasami warto jest uzywac mniejszej predkosci ale to juz sam musisz sobie dopasowac do dnanych krazkow a propo dysanek mialem z nimi kilka niemilych przogod przynajmniej na moim litku....
|
![]() |
![]() |
#7 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
polecam sie zainteresowac programem
tu jest fotka
http://www.frazpc.pl/graf/fotki/1078364742156099.jpg no trudno fraz ma swoje prawa ! dam te fotke tu ale w rar !
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 11:54 |
![]() |
![]() |
#8 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
8) taa
#9 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
teraz lepiej
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() |
Witaj, mam dokładnie ten sam problem.
Przy próbie zrobienie kopii z kopii często (ale nie zawsze) wyskakuje problem z zapisem samego końca płyty. Często są to wyłącznie napisy końcowe. Na pewno jest to wina konfiguracji sprzętu i na pewno nie jest to wina samej nagrywarki czy nośnika. Ostatnio zmieniłem Solteka + Athlon 850 (na których nie miałem tego problemu) na Gigabyte + Athlon 2XP. Dodatkowo zmieniłem na taśmach konfigurację z HDD-PriMr, CDR-PriSl, DVDR-SecMr na HDD-PriMr, DVDR-SecMr, CDR-SecSl. I od tego czasu kicha. DVDShrink czasami sobie radzi, Nero 6 nie daje rady a DVDXCopy nie pozwala w ogóle na zrobienie kopii z kopii. Dla pełni wiedzy korzystam z Napędu Pioneer 106 z biuosem 1.07d i nosników DVD+R. Any sugestions ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.03.2004
![]() |
Kopiowałem płyty z wypożyczalini alcoholem - dobrze stworzy obraz ale nie można go wypalić ponieważ obraz przekracza pojemność płyty DVD jak się od tego uwolnic .
Proszę o pomoc doświadczonych kolegów z góry dziękuje. Grzegorz |
![]() |
![]() |
#12 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
@Mackowika:
1. Twój post nie ma nic wspólnego z wątkiem w którym go wpisałeś. 2. Tak na tym forum jak i na www.cdrinfo.pl znajdziesz opisy kilku metod kopiowania płytek.
![]() |
|
|