![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2003
![]() |
![]()
Cześć
Posiadam model panasonica dvd rv-32. Nagrywam płyty za pomocną wielu programu m.in 'DVD Decrypter' , 'dvdclon' , 'alcohol' itp. na nagrywalce LineON 851 na płytach TDK , verbatin , platinium. Płyty były nagrywane w formatach: dvd-r , dvd-rw , vcd , dvd-rom. Żadna z moich nagranych płyt niedziała prawidłowo , zatrzymuje się lub wogule odtwarzacz niewidzi. Sprzet oddałem do serwisu w którym ponoć wymieniono laser i zmieniono oprogramowanie. Ja osobiście niewidze żadnej różnicy bo jak nie odtwarzał tak nadal nie odtwarza żadnych nagranych płyt. Po powtórnej próbie oddania sprzętu serwis stwierdził że odtwarzacze panasonica odtwarzają tylko płyty orginalne i niezamierza więcej przyjmowac go do naprawy. Poradźcie co ewentualnie działac z tym fantem. Zamierzam jeszcze sprawę tą przekazać do "Panasonic Polska" ale niewiem czy to ma wogóle jakiś sens. Czekam na jakieś porady z waszej strony. Kiedyś spotkałem się na tym forum że można wysłac email z moimi sługestiami pod adres: pytania@panasonic.pl czy nadal jest on poprawny ? ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim skromnym zdaniem należy Panasonica sprzedać i kupić sobie player odtwarzający wszystkie nagrane płyty. Na przykład jakiegoś Pioneera.
A tak "z poradnika młodego bimbrownika" : Jesli idziesz kupować DVD Player, weź ze sobą do sprawdzenia : - płytę DVD orginalną - płytę VCD orginalną - plytę CD Audio orginalną - płytę DVD-R i DVD+R z filmem (własną czy od kolegi) - płytę DVD-R z giełdy (jesli tam coś nabywasz) - płytę SVCD (własną, lub od kolegi) - płytę CDR Audio - płytę CDR z mp3, WMA - płytę CDR z JPGami I sprawdzasz wszystko. Albo to o czym wiesz,że potrzebujesz. Jabba |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2003
![]() |
Sam posiadam ten model Panasonica i nie mam z nim zadnych problemow. Nagrywam na esperanzach, axe. Kolega ma Liteona 812s nagral mi pyte i Panasonic jej nie widzial. Takze wnioski wyciagnij sam.
#4 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
To uwazasz CoVe że to wina nagrywarki ??
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2003
![]() |
Jak masz kolege z inna nagrywarka to wes od niego plyte nagrana i sprawdz to u siebie. 100% pewnosci nie ma musisz probowac. Ja zanim kupilem stacjonarny DVD to sprawdzilem ze 6 roznych modeli i wlasnie ten Panasonic spisywal sie najlepiej.
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2004
![]() |
... natomiast u mnie ja mam panasonic HT500 i nic nie chciał czytać (w komp było i jest OK!), dopiero po wielu próbach z różnymi gatunkami dvd napewno odtwarza DVD-R manufactured by Mitsubishi o ID = MCC 01RG20, a sprawdzisz to w DVD indetifier v3.3, czyli krótko mówiąc kupuję płyty DVD VERBATIM lub tańsze HAWK i ok !!!
powodzenia |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
a co to jest DVD indetifier v3.3 to jest program ? jesli tak to skąd moge go ściagnąć
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2004
![]() |
Cytat:
... jak sama nazwa wskazuje czyta z ścieżki DVD: kto, co i dlaczego, czyli wytłoczone dane przez producenta, ściągniesz go np. z : http://download.freenet.de/archiv_d/...fier_5855.html ja korzystam z v.3.3 wsuwasz płytę i naciskasz 'indetify' i pokazuje kto ją wyprodukował, ID i wiele innych rzeczy... |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
---===//eLWu\\===---
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
Przez cztery miesiące miałem konfiguracje Panasonic RV-31 i litka 451. Tak jak piszecie, miałem straszne trudności z odtwarzaniem filmów. Większość nagramych płyt pomimio bardzo dobrych testów w KProbe rwała filmy podczas odtwarzania. Występowało to tylko na Panasonicu. Gdy narywałem dla znajomych z innymi odtwarzaczami DVD było OK. Jedyne płyty które chodziły u mnie w miare dobrze to TDK (a najlepiej TDK +R + bitseting).
I teraz uwaga: PO ZMIANIE NAGRYWARKI NA NEC 2500 WSZYSTKIE PROBLEMY USTĄPIŁY. Żadna film mi jeszcze nie skakał (nagrałem około 20, w większości na płytach Princo x4, ok 2,80 za sztuke). Wniosek z tego raczej wynika jeden. Dużo się pisze o jakości nagrania oferowanej przez NEC-i i chyba to jest prawda. Lite-on nagrywa poprawnie, ale może brakuje mu jakiegoś drobnego smaczka ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
Poprawka. Mam Panasonica RV-32 a nie RV-31 jak przypadkiem napisałem
|
![]() |
![]() |
|
|