![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
SONY Nagrywarka DVD SONY DRU-500AX
Witam planuje kupić to cacko cena mnie troche odstrasza ale wiele zalet niestety lub stety nie spotkałem się z osoba kóra by miała to cacko a może ktoś z was coś mi powoe na ten temat czy dobry wybór czy nie a może jakieś propozycje.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Nie baw sie w dwusystemowość kup sobie nagrywarkę tylko DVD-R. Pomimo chwytów marketingowych DVD+R umrze śmiercią naturalną.
#3 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
hmm -DVD+R umrze śmiercią naturalną-
tak samo jak kiedys mowili ze jezdzenie pociagiem powyzej 40km/h grozi bezplodnoscia !
#4 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
mam prawie identyczny model DRU-500A i jestem bardzo zadowolony
![]() jedynym minusem jest to, że jak narazie nie zawsze chce wypalać x4 tanie nośniki typu Princo (pali je x2) ale pewnie załatwi to najbliższa aktualizacja firmware. a koledze Faferowi proponuję, żeby się zastanowił zanim następnym razem udzieli takiej "porady"...
#5 |
DVD Maniac
![]() |
Ooo Cobra a powiedz mi ile do tej pory wypaliles DVD-R a ile DVD+R
![]()
#6 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
cały czas wypalam przeróbki z Divx na DVD+RW - mam ich 12 i są w ciągłym użyciu. lepiej i szybciej się palą jak DVD-RW. poza tym używam DVD+R do domowych nagrań z kamery cyfrowej. oczywiście większośc wypalonych przeze mnie płyt o DVD-R, które są tańsze ale niekoniecznie lepsze. czekam na dalszą obniżkę cen nośników i pewnie niedługo zacznę częściej korzystać z dobrodziejstw +R, który jest według mnie lepszym i napewno nowocześniejszym formatem.
#7 |
DVD Maniac
![]() |
Zapomnialeś jeszcze dodać ze mniej zgodnym z odtwarzaczami stacjonarnymi
![]()
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
+RW
Kolega Fafer bardzo walczy widac stac go było jedynie na nagrywarkę jednsystemową. Ale tak na poważnie. Tez mam DRU-500A i sobie chwalę. Wypalam na niej i takie i take płytki i nie widze potrzeby spierania się o + cz - Za rok pewnie wszystkie nagrywarki bedą wieloformatowe a na poczatku zawsze jest marketing i walka o konsumenta a w zasadzie o jego kasę.
A dla kolegi Fafera to tylko małe pytanko co zrobisz jak bedziesz musiał szybko wypalić płytkę a nie bedzie -R lub -RW? Poprosisz Cobrę a on Tobie wypali na czym kolwiek ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Re: SONY Nagrywarka DVD SONY DRU-500AX
Cytat:
![]() Jesli masz kasę to kupuj SONY! ^_^ Jeśli nie masz za dużo kasy to poczekaj do jesieni lub wiosny! ![]() Jeśli nie chcesz czekać i masz mało kasy - kup LG -R/RW - podobno dobre!? ![]() A tak poważnie rozważania, który format jest lepszy i przeżyje wieczność ( ![]() Kupując SONY masz gwarancję jednego - jest to pierwszy napęd dwusystemowy na rynku, w dodatku uznanej firmy i pali super! - to oznacza, że kupując ten produkt kupujesz produkt referencyjny nowego (coraz powszechniejszego) standardu i masz pewność, że wszyscy - absolutnie wszyscy! - producenci oprogramowania i nośników będą dążyli do 100% kompatybilności z napędem SONY. Jak zawsze początki pionierów są trudne (vide palenie płytek DVD x 4). Życzę Ci trafnego wyboru i 100% skuteczności wypalania! Pozdrówka 8) 8) 8) . |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: SONY Nagrywarka DVD SONY DRU-500AX
Cytat:
![]() Jak na razie cena Sony 500 jest duża. Może rzucić okiem na NEC 1300 (Rob donosił o cenie 1250) a moze wejdzie na rynek LiteOn LDW 400 ? Jak na razie, z moich obserwacji w sklepie z nośnikami we Wrocku, najlepiej schodzą płyty -R/RW. Na plusy zapotrzebowanie jest śladowe. "Giełda" operuje również na -R ale płyty stamtąd bywają takie, że nie przeczyta ich żaden odtwarzacz ![]() Pozdrawiam Jabba |
|
![]() |
![]() |
#11 |
DVD Maniac
![]() |
Cześć
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że nie chciałem nikogo urazić, nic podobnego. Chciałem natomiast rozpocząć dyskusje o przyszłości formatów, zacząłem coprawda troche zadziornie ![]() ![]() Ja także miałem podobny dylemat kupując nagrywarkę czy dac 2200 za sony czy 1450 za pioniera. W końcu 750 zł piechotą nie chodzi a zapewniam ze stać mnie było na kupno obu naraz. Jednak nie lubię wyrzuać pieniędzy w błoto i zastanowiłem sie na co potrzebna mi jest nagrywarka DVD. 1. nagrywać płyty DVD-Video 2. archiwizować dane które można by było odczytać na zwykłych DVD-ROMach Sprawdziłem więc kompatybilności odtwarzaczy na dvdhelp i wyszło mi tak: DVD-R obsługuje 1390 DVD+R obsługuje 976 z czego tylko 136 nie obsługuje DVD-R Rachunek był prosty poco przepłacać. Jeszcze raz powtórze nie kwestionuje sprawności Sony DRU500A Jednak na dzień dzisiejszy kosztuje ok 1900zł w porównaniu do innych nagrywarek kosztujących w okolicy 1000zł Pozdrawiam Fafer
|
|