![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
Wybór kina domowego
Może mi ktoś doradzi. Chcę kupić jakiś niedrogi zestawik (do 2000 PLN). Mam jednak wymaganie tego typu, że zależy mi na tym by można było podpiąć pod zestaw - tuner Cyfry. Wymagane więc są dwa wejścia typu Euro. Niestety żadko kiedy można na stronach WWW dojrzeć jakie dany zestaw posiada złącza. Np. znalazłem zestawik Samsunga, ale posiada jedno złącze Euro, które służy do podłączenia TV. No chyba, że można to jakoś inaczej podłączyć. Proszę o sugestie i komentarze, za które już z góry dziękuję.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
a po co chcesz podlaczyc tuner cyfrowy przez euro do zestawu jak mozesz czinczami
![]() a tak pozatym jaki masz tuner ? |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
Tuner to Pioneer 1330, faktycznie posiada on wyjścia audio. Są to dwa gniazda typu chinch, więc wg. mnie sygnał wychodzący to 'stereo'. Nie znam się na tym zbyt dobrze ale chyba w przypadku dźwięku przestrzennego kanałów tych jest jest więcej. Dlatego proszę o pomoc.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.08.2004
![]() |
Dźwięk przestrzenny najlepsze efekty daje w DTS i AC-3, a odbiorniki cyfry+ nie posiadają wyjścia cyfrowego audio i oczywiście cyfra nie nadaje w żadnym z tych systemów dźwiękowych. Natomiast anologowy dźwięk przestrzenny występuje w normalnym stereo - wówczas na filmach jest napis surround, a do dego wystarczy podłączyć amplituner z dekoderem przestrzennym. Możesz do 2000zł kupić np. jeden z zestawów Yamaha lub Philips. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 15.08.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
A jeszcze lepiej by było jak byś mógł tego posłuchać naprawdę rewelacja.
|
|