![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
AQQ 3148978
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Wykres Kprobe
Od miesiąca posiadam nagrywarke LITE-ON SOCHW 1653s i do odpoczątku jakoś
nagranych danych według mnie jest fatalna (już dwa razy zmieniałem bios na nowszy i nic). Dla przykładu platiniumy DVD (-) 8x zaczynają się nagrywać po 2.5 min od momentu uruchomienia procesu nagrywania!!! Czy taką nagrywarkę można zareklamować? Poniżej zamieszczam wykresy Kprobe odpowiednio dla płytki TDK i Platinium. Napiszcie co sądzicie o tych wykresach, czy są prawidłowe? bo według mnie na firmowych płytkach wykresy powinny być dużo lepsze. Ostatnio zmieniany przez mckalyka : 16.02.2005 o godz. 20:03 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W KProbe jest taka funkcja zapisz /save test result/. Zrób test ponownie zapisz i umieść na forum wtedy dopiero będzie można go w pełni ocenić.
#3 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Oba wykresy znakomite. Pociesz się, jak kupiłem sobie LDW 451 s i nagrałem pierwsza płytę (dołączona do spawary, też marki LiteOn) to miałem 1400 PI.
Generalnie norma to 280 PI i 10 PO. Dodatkowo, jak Ci płyta chodzi w odtwarzaczu stacjonarnym (zwłaszcza np. w wybrednych LG i Grundigach starszej daty) to nie ma się, co martwić, no chyba, że zechcesz nagrywac na tanich płytach (tych Litki nie lubią). Pal dalej na TDK, Platinum i Verbatimach, najlepiej + to będzie oki. Co do długiego startu nagrywania - DMA włączone, ASPI zainstalowane? Jak masz podpiętą spawarkę, master, slave, na odrębnej taśmie, czy spietą z innym sprzętem? Takie opóźnienie występuje tylko na tych Platinum, czy na innych płytach też? Pozdr. P.S. Poniżej masz linka do instrukcji KProbe: http://cdrinfo.pl/artykuly/kprobe/index.php A dodoatkowo na pocieszenie wykres TDK DVD-R nagranej x 2 na LiteOn SOHW 832 s. Porównaj ze swoim wykresem i oceń:
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 16.02.2005 o godz. 20:41 |
![]() |
![]() |
#4 |
AQQ 3148978
![]() |
Zamieniłem.
DMA włączone, Aspi zainstalowane, Napęd podłączony jako mastero do secondary wraz z dyskiem twardym na taśmie ATA 133 płyta epox 8RDA3+ Ostatnio zmieniany przez mckalyka : 16.02.2005 o godz. 21:35 |
![]() |
![]() |
#5 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
W zasadzie to litek nie pokazuje błędów PO
Pokazuje błędy PI/PIF oraz wyświetla ilość błędów POF (nie pokazuje ich na wykresie). @mckalyka Płyty nagrane są fatalnie. Na pierwszy rzut oka tego nie widać z wykresu, ponieważ masz ustawioną logarytmiczną skalę w KProbe. Ustaw skalę liniową i powtórz testy To, że wykresy są tragiczne widać w statystykach Pierwsza płytka: PIF max 8 -PIF przy tych ustawieniach powinno być <4 4 błedy odczytu POF co jest jednoznaczne z niemożliwością skopiowania całej płyty na dysk (POF musi być = 0). Druga płytka: Tragedia na maxa, mianowicie: PI max 116, PIF max 115 i 6 błędów POF Spróbuj skopiować zawartość tych płytek na dysk. |
![]() |
![]() |
#7 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() kazdy powinien to wiedziec ze litki wola plusy a nie minusy ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 17.02.2005 o godz. 01:20 |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
AQQ 3148978
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
to jak wczesniej ci mowili zainstaluj sobie aspi oraz sprawdz czy dma jest wlaczone i dzial a druga sprawa jak masz podlaczona nagrywarke i jak tasma
![]() wykres juz jest spoko w granicach normy ale mozna lepiej ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() |
Cytat:
A tak na poważnie, co się dziwisz w szkole zawsze miałem mierny z matmy. ![]() Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
to ja juz nic nie rozumioem z tegoi kprobe. jak ma to wygladac. jedni mówia ze do 280 to norma. inni ze calkiem zle. jak to holerstwo ustawic.(PI sum xx ECC Blocks i te drugie PIF
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
OGame Master
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Nastepnym razem wykazuj sie rzetelna wiedza... ![]() |
||
![]() |
![]() |
#13 | |
OGame Master
![]() |
Cytat:
Plyta o bledach mieszczacych sie w tych granicach, jest uznawana za nagrana poprawnie. Natomiast w czasie pedu ku doskonalosci wszyscy daza do PI ponizej 10 (albo jeszcze mniej) i jak najnizszych (i jak najmniej) wartosci PIF. |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() |
Cytat:
![]()
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
![]() |
![]() |
|
|