![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2009
![]() |
DVD czyta tylko orginały
Zdarzyła wam się coś takiego? Nie idzie na nim żadna inna płyta poza oryginalnymi a mój ojciec kupował go za 1500 chyba jeszcze z vhsem a dvd mojego kumpla za 100 zł może czasem są z nim jakieś problemy ale czyta wszystko.
Mam pytanie czy da się to jakoś przestawić? Jeśli tak to kogoś podpytam. Z góry dzięki za pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Są jednak pewne różnice pomiędzy płytami tłoczonymi, a nagrywalnymi
![]() Jeśli ich nie obsługuje, to nie da się nic "przestawić", trzeba wymienić sprzęt na nowszy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Ja się nie znam dlatego spytałem
![]() Wiem że PlayStation czy xboxa da się przerobić więc chciałem się zapytać ![]() Problem że nie jest to stare DVD. Jest to dosyć nowy sprzęt kupiony 4 lata temu za grubsza kasę a że sam się nie znam to nie mogłem stwierdzić którę odtwarza piraty a które nie;] Kolega w tym samym czasie kupił za 100 zł i wszytsko śmiga ale nie chce ojca denerwować ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Co to za sprzęt?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
http://www.panasonic.com.pl/oferta.php?prod=1942
Taki model. Na moje oko amatora w każdej rubryce pisze "jest" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
E, tam.
Ale najważniejszy jest fakt, że w specyfikacji ma wyszczególnione płyty nagrywane. Czyli powinien je czytać. Jeśli nie czyta, to pewnie jest wybredny co do nośników - na jakich płytkach są te nagrania? Nagraj dobry nośnik np. Sony, Verbatim. Spróbuj nagrać na DVD+R ze zmianą booktype na DVD-ROM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Próbowałem przekonwertować z avi na MPEG bo mi znajomy doradził ale też nie idzie.
Możesz rozwinąć albo podać linka do jakiegoś poradnika? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Z avi? No to się nie dogadaliśmy... Myślałem że nie czyta płyt DVDR, ale w standardzie DVD-Video.
Ten kombajn nie czyta avi w ogóle. Konwertuj na DVD-Video np. programem ConvertXtoDVD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki wielkie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czyta tylko orginały DVD/CD nie czyta nagranych | Dziadek13 | Napędy optyczne DVD | 21 | 25.03.2009 15:51 |
Samsung SH-182D SB03 nie czyta płyt DVD :( | =>kobe | Nośniki optyczne | 3 | 20.12.2006 21:54 |
Kopiowanie płyt DVD (tylko wydaje się łatwe) | karamba90 | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 7 | 16.12.2006 11:31 |
LG GSA-4163B nie czyta płyt DVD | pitero888 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 2 | 26.11.2005 16:13 |