![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2009
![]() |
Wypalanie bootowalnej płyty z pliku ISO za pomocą Alcoholu 120%
Mam plik:
http://zapodaj.net/19283150.jpg.html Chcę go nagrać na plykę dvd.Mam program alcohol 120%. Wypalona płytka będzie bootowalna,jest to środowisko recovery disk programu Norton Ghost 14,za pomocą tego oprogramowania jest możliwe wczytanie wcześniej zrobionej kopi partycji systemowej. Jak to zrobić? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Jeżeli jest to poprawny plik iso to:
- uruchamiasz Alcohol - wybierasz "Kreator nagrywania" - w okienku "Wybierz plik obrazu płyty do nagrania" wybierasz ściągnięty obraz ISO - klikasz "dalej" i po wybraniu swojej nagrywarki uruchamiasz proces zapisu poprzez wciśnięcie przycisku "start"
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2009
![]() |
Udało się ,płytka ładnie bootuje spod dosu.Dzięki admin za pomoc,nigdy nie używałem pr.Alcohol 120%.Wcześniej korzystałem z pr.UltraIso,ale płyta nie bootowała.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Przydatne artykuły, rozwiązania Tips & tricks > Win 2000/XP/2003 | Eliasz | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 28.09.2008 23:44 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
Jak zgrać pliku audio za pomocą WinOnCD 3.8 ? | rupert | Napędy optyczne CD | 3 | 04.05.2001 11:20 |