![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Nagrywanie płyt DVD+R w Nero?
Witam.
Kupiłem nagrywarkę DVD. Mam Nero 6.3.1.17 Enterprise Edition. Chciałem nagrać płytkę DVD+R ale Nero pokazuje mi, że nieprawidłowy nośnik, że mam włożyć DVD-R. W temacie DVD jestem zupełnie zielony, więc nie strzelajcie. Używałem szukajki, ale nie mogłem znaleźć rozwiązania dla mego problemu... Ktoś mnie oświeci? ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
jaka nagrywarka ?
może jest jednoformatowa i tylko obsługuje DVD-R
#3 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
nagrywarka LiteOn 1653.
czyli na pewno powinna móc nagrywać te płytki. szukałem pół nocki na forum czegoś na ten temat, ale nic nie znalazłem ![]() czyżbym tylko ja miał taki problem? odpalam Nero, wkładam płytkę DVD+R (TDK, czyli nie powinno być problemów) wrzucam pliki do kompilacji, klikam w Burn disc i nero wysuwa mi szufladkę z płytą z napędu i pokazuje komunikat: This type of compilation requires DVD-R disc type. Please insert correct disc type. czy coś w ten deseń - w każdym razie sens na pewno zachowany. o co chodzi?? ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Spróbuj z innymi wersjami nero (rozumiem ,że chodzi o kompilacje). Jeżeli korzystasz z najnowszej 6.6.0.3 to może rozwiązać problem - jeżeli pomoże koniecznie daj znać ma pewne podejrzenia ale chciałbym sie upewnić.
![]()
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
można skądś zassać jakieś uaktualnienie do tego Nero 6.6? czy muszę zasysać całość kilkaset mega? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
To chyba nic nie da,ja właśnie korzystałem z wersji 6.3.1.25 i nie było problemów pojawiły sie przy 6.6.0.3 ale dla innych ta wersja z kolei przyniosła rozwiązanie kilku problemów, więc reguły też nie ma - nero ma ok.30mb - trochę za dużo na przesłanie pocztą.
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
na płyte możesz zmieścić max. 4.38 GB i proponuje aktualizacje nero do wersji 6.6
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
problem się sam rozwiązał :-/
tak samo jak problem z cache w procku... chyba moja mama źle wpływa na komputer <lol> |
![]() |
![]() |
|
|