![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2004
![]() |
divX - DVD
Jestem nowicjuszem w temacie DVD. Mam pytanko. Czy jest możliwość skonwertowania filmu divX nan DVD?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
czytaj czytaj i jeszcze raz czytaj
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Pomocy-niedawno kupiłem kompa do którego zażyczyłem sobie nagrywarkę dvd i od samego początku mam problem z nagraniem jakiejkolwiek płytki,magrywa ale urywa co chwilkę kilka klatek filmu-co jest grane !!!
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
ps. Jasnowidzem nikt tu nie jest.
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Normalnie pewnie bym cię zjechał jak koniuszy konia ![]() Ale akurat mam dobry humor, więc ... Parę pytań, które ułatwią rozwiązanie problemu: 1. Nie uważasz, że nie ten temat jak na taki problem? 2. Jaka nagrywarka? 3. Jaki bios? 4. Jaki program do nagrywania? 5. Jakie nośniki? 6. Jaka prędkość nagrywania? 7. Czy to płyty CD(Divx, Xvid), czy DVD(DVD-Video)? 8. Gdzie odtwarzane (stacjonarka, komp)? 9. Na jakim sprzęcie odtwarzane (firma, model)? Na razie tyle, bo w domyśle z tego co napisałeś Jako przyczynę problemu mógłbym ci podać nawet i ... Trzęsienie ziemi ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Wtedy bez zbędnych pytań i domysłów od razu padałaby konkretna odpowiedź ![]() I topic faktycznie ograniczałby się do max trzech postów 1. Krótkie pytanie 2. Wyczerpująca odpowiedź 3. Podziękowania ![]() ![]() ![]() ![]() ^_^ |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Macie racje jasnowidzem nikt tu nie jest !!!Sorry!!!Komputer który kupiłem w Vobisie to zestaw Partner.W zestawie tym nie było nagrywarki dvd którą sobie zażyczyłem.Komp ma nagrywarkę Lite-on ldw-851s ,nagrywałem na kiepskich i bardzo dobrych nośnikach z różnymi prętkościami np 2.4 lbu 4 x filmy DVD i cały czas dzieje sie to samo .Sterowniki do płyty głównej są najaktualniejsze- tak mi powiedziano w vobisie.Problem jest im znany ale to wszystko na tą chwilę.Nagrywam przez program NERO.Problem z odbiorem jest na kompie i na odtważaczu dvd.Jeśli chodzi o bios to nie mam o tym zielonego pojęcia!!!!!Nagrywarka ta pracuje w pionie-może to jest ten powód
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Wszystko co tobie powiem - to cię zdołuje: 1. VOBIS - wybrałeś najgorzej jak można - obyś doświadczył jak najmniej kontaktów z tą firmą 2. Liteon851 - na chwilę obecną to bardzo nieudany zakup - ile za nią dałeś? 3. Tak. Praca nagrywarki w pionie może mieć znaczenie Z twoich wypowiedzi wynika, że nie masz za bardzo pojęcia ani o nagrywaniu Ani nie posiadłeś podstawowych tajników wiedzy komputerowej ![]() Tu mogę się mylić - ale jeżeli nie jest tak jak mówię - to wybacz - takie odniosłem wrażenie ![]() W zasadzie jak dla mnie za dużo tłumaczenia podstaw i od podstaw Może ktoś inny się tego podejmie, ale ja jestem zbyt niecierpliwy ![]() Proponuję poszukać w necie informacji na temat twojego sprzętu - tzn. jaka płyta, jakie do niej sterowniki, czy faktycznie są najnowsze, itp. Radzę nie sugerować się wypowiedziami Vobisu - bo już te kilka zdań mówi wiele ![]() Zachęcam do przestudiowania forum oraz samego serwisu cdrinfo.pl ![]() Wszystko idzie znaleźć i wszystko idzie wyjaśnić, ale potrzebna jest podstawowa wiedza W rodzaju: co to bios, jak sprawdzić jego wersję, co to jest Omnipatcher, itp. Reszta w stylu: wybierać plusy" czy "minusy", nośniki jakich firm, która wersja biosu jest najlepsza, ect., ect. jest do znalezienia na forum ![]() Jeżeli zrodzi się pojedyńczy problem - pytaj ![]() Ale uporanie się z zagadnieniem w rodzaju: "Kupiłem nagrywarkę DVD i co dalej?" Zaiste zakrawa na jedną z syzyfowych prac .... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Nic tylko strzelić sobie w głowę !!!!! Sam chciałem sam mam.Co do mojej wiedzy to prawda bo jest znikoma-to mój pierwszy komp!!!!Dzięki chociaż za odpowiedż.Postaram się uporać z tym sam !!!!
|
![]() |
![]() |
|
|