![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2002
![]() |
zakazana predkosc nagrywania
mam dziwny problem z nagrywarkami CD i DVD w moim kompie (Nero 6). Moze to smieszne ale obydwie nie chca poprawnie nagrywac plytek CD w predkosci x16 - w pozostalych predkosciach nie ma problemu. Naped CD to Teac (staruszek) a DVD to Liteon. Plytki to Verbatimy...
Zeby bylo zabawniej w laptopie te same plytki bez problemu nagrywaja sie x16 na dvd Phlipsa. Co moze byc powodem? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na początek spróbuj wypalić płytę innym programem, np ImgBurn.
Zobaczymy czy wina leży po stronie nero czy sprzętu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2002
![]() |
jasne ale to tez nie da 100% pewnosci bo jesli nagranie bedzie ok to a nuz tylko dla ImgBurn? a jesli nie bedzie ok to moze ImgBurn bedzie jednym z np 5 pechowych programow?
Zastanawia mnie fakt ze kiedys na Teacu nagrywalem wylacznie x16 i bylo OK a dla odmiany na predkosci x12 bywalo roznie. Teraz zas Teac wspaniale dziala z x12 zas x16 jest nielubiane. No a Liteon? Na 100% tez dzielnie dzialal na x16. Jesli ktorykolwiek z napedow nagrywa z predkoscia x16 to albo po paru minutach mam komunikat o bledzie i Nero przestaje walczyc albo nagrywanie konczy sie ok ale pozniej weryfikacja w Nero (a stosuje ja zawsze) wylapuje wiele bledow. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
matshita DVD-ram Uj-850S niska predkosc nagrywania | mlodywilq | Nośniki optyczne | 1 | 13.07.2007 11:59 |
LG GSA-4163B i predkosc nagrywania | slodkisyn | Nośniki optyczne | 5 | 14.02.2006 18:03 |
LiteOn 1673S - predkosc nagrywania | mdfire | Napędy optyczne DVD | 2 | 01.05.2005 21:19 |
Predkosc nagrywania | rokin | Napędy optyczne CD | 6 | 02.02.2002 23:30 |