![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Dlaczego nagrywarka DVD TOSHIBA nagrywa z prędkośćia 1x??
Jak codziennie nagrywam płytke DVD-R i nie ma pojęcia dlaczego nagrywa mi w 50 min zamiast z prędkością 2.4x w 25 min.??
Pierwszą płyte w dniu gdy nie jest używana to nagrywa w 20 ale gdy dochodzi do większej ilości (czyli druga) nagrywa w 50min. I nie wiem co jest żle, athlon 1.6 i najgorsze 128DDR gdzie przy tej nagrywarce to wartość minimalna.CO ROBIE ŻLE LUB CZEGO NIE ROBIE ?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
DVD-R nie można nagrywać z prędkością x2.4 - takiej prędkości używają DVD+R a Toshiba nie robi chyba nagrywarek DVD+R.
a jaki model Toshiby masz ? testowałem niedawno SD-R5002 (DVD-R/RW max. x2) i faktycznie niektóre płyty (tanie) czasami nagarywa 1x mimo że wcześniej taką samą płytkę wypaliła x2. |
|
|
|
|
#3 |
|
volleyball
![]() |
Dokładnie Tak!
Mam tą właśnie nagrywarke toshiby i nagrywam raczej na tych tanich płytkach.Tylko jak poszedłem do zioma obok który ma prawie taki sam komputer to u niego nagrywa z prędkością x2.3 za każdym razem .nie wim czy ram ma coś do tego ale on ma 256 DDR a ja tylko 128.Czy to może być powód
?BRAWO ZA WYJAŚNIENIE JAK SIĘ PRZERABIA ORGINALĄ PŁYTE DVD NA 4.7 (nic nie rozumiem ale jeszcze się wczytam) Z POWARZNIEM POZDRAWIAM
|
|
|
#4 |
|
KONKWISTADOR
![]() |
sprzęt to raczej nie problem - ja mam Athlona 2000+ i RAM 512 DDR a i tak miałem ten sam problem co Ty. to raczej kwestia stosunku tej nagrywarki do niektórych (tanich) nośników.
sprawdź czy można zaktualizować Bios do niej - często to pomaga w problemach z nagrywaniem pozdrawiam
|
|
|
|
|
#5 |
|
volleyball
![]() |
Chyba był ten bios
Dobra bios był taki on się był coś pod postacią RH000000000 coś tam dalej ale nie mam pojęcia jak się aktualizuje bios tyle co ja tam spiprzyłem że bez Masta takiego jak ty tego nie dokonam.
|
|
|
#6 |
|
volleyball
![]() |
Chyba był ten bios
Dobra bios był taki on się był coś pod postacią RH000000000 coś tam dalej ale nie mam pojęcia jak się aktualizuje bios tyle co ja tam spiprzyłem że bez Masta takiego jak ty tego nie dokonam.
|
|
|
#7 |
|
KONKWISTADOR
![]() |
no niestety nie ma nowego firmware (biosu) do tej nagrywarki - cała nadzieja, że powiększenie Ramu coś zmieni. a może poprostu za dużo płyt wypalasz i nagrywarka dostaje zadyszki
Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 27.01.2003 o godz. 16:22 |
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2002
![]() |
Witam .
Polecam wgranie biosu, ver.1031. Takie zachowanie nagrywarki może być spowodowane kiepskim rodzajem nośnika. Nagrywarka spowalnia zapis, aby jakość wypalonego krążka była najlepsza. |
|
|
![]() |
|
|