![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2004
![]() |
jak podlaczyc najlepiej odtwarzacz dvd do tv ??
przez 3 cinche czyli stereo + obraz do AV mam male pionowe paski - zaklocenia - z daleka ich nie widac ale moze jednak da rade powalczyc
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Spróbuj odłączyć kabel antenowy i zobacz czy te paski znikną.
|
![]() |
![]() |
#3 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
A nie masz wyjscia euro w dvd? Najlepiej byloby euro-euro, ewentualnie s-video, a o chich'ach (przy dvd) to najlepiej zapomnij
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2004
![]() |
hmm
rzeczywiscie wyjecie anteny z gniazdka polesza sprawe - nie dramatycznie co prawda ale jest naprawde lepiej !!! - thx !! - mam oczywiscie mozliwosc podlaczenia euro-euro !!! wiec tak uczynie !!!
a czy w euro idzie tez dzwiek stereo ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
tak, idzie
|
![]() |
![]() |
#6 | |
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Cytat:
Dobra metoda na pozbycie sie zaklocen jest odciecie kabelka od pinu nr 19 po stronie TV w euro-zlaczu (composite out - niepotrzebne przy DVD, a tylko sprawiajace czasem klopoty). Rozpiske pinow masz tutaj. Czytalem tez ze pomaga najpierw ustawienie w TV jakiegos pustego kanalu i dopiero przestawienie na DVD. |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.08.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trzeba by kupić kabel Euro-Euro z dobrze ekranowanymi przewodami wewnątrz. Jak kupiłem taki kabel w sklepie to przebicia z kablówki były. A kolega nabył mi na giełdzie porządny kabel, robiony przez gościa i obraz jest super.
Odłączenie kablówki może oczywiście pomóc, tak jak przejście na pusty kanał w TV przed oglądaniem. Jabba |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.08.2004
![]() |
Hej a nie lepiej przez s-video ???
ja tez podlaczalem kablem euro-euro. za pierwszym razem strasznie buczal mi tv. zmienilem kabel to kolory zaczely sie chrzanic. jakas tecza sie robila, miejscami pojawialy sie i znikaly rozne kolory.
teraz mam zamiar kupic kabel s-video (tylko, ze wejscie jest z przodu tv ![]() Dobrze rozumuje? dzieki za pomoc |
![]() |
![]() |
#10 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
s-video daja generalnie gorszy obraz niz euro. Kup dobrej jakości kabel i wszystko powinno być dobrze.
dźwięk to najlepiej podłączyć do wzmacniacza jakowegoś... jak nie masz to zostają Ci chinche (dżwięk będzie taki sam... w obu przypadkach leci ten sam -- analogowy -- sygnał)
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.08.2004
![]() |
slucham?? chyba lepszy nie gorszy
![]() czyli jezeli chodzi o dzwiek to przez euro i przez chinch jest ta sama jakosc. w takim razie kupie jeszcze dobry chinch i bedzie ok. |
![]() |
![]() |
#12 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Skoro nie wierzysz to sam sprawdź ^_^
Jeśli możesz to zacznij oszczędzać na wzmacniacz i komplet głośników. Nie musi być z wysokiej półki. Znakomicie porawia odbiór filmów.
![]() |
#13 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
A tak trochę z inne beczki , to czy ktoś bawił się w podłączanie stacjonarnego DVD do ekranu/TV LCD , plazmy lub projektora kablem DVI-D ? |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.11.2001
![]() |
Cytat:
w euro są "2 sygnały obrazowe": 1. video composite (czincz) 2. RGB chodzi pewnie że RGB jest lepsze od s-video, z tym bym się zgodził. Napewno nie jest lepszy video composite (kompletny sygnał video) od s-video (SVHS). |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
faktycznie
Cytat:
dzięki ale mam inny problem - jak można? Posiadam Radeona9600 z wyjściem TV, wykombinowałem, że mogę podłączyć magnetowid i nagrać kumplowi filmik z kompa na VHS. I to był mój błąd: - po nagraniu filmu, odłączeniu magnetowidu, podłączeniu TV i restarcie kompa ![]() - nie widzi telewizora ![]() - mogę włącz "wymuszenie wykrywania TV" - działa, ale jakość obrazu na TV jest badziewna ![]() - wymieniłem grafikę na nową (ale taką samą) - bez zmian - po podłączeniu innego kompa, na tym samym kabelku wszystko jest ok: wykrywa TV, jakość cacy Proszę, pomóżcie - może ktoś to rozpracował
Dobre okazje można policzyć na palcu. Ostatnio zmieniany przez comptom : 25.08.2004 o godz. 09:45 |
|
![]() |
![]() |
|
|