![]() |
problem z odtwarzaniem filmu
a czym mozna przetestowac ten RAM jakim programem
|
Cytat:
Nie kombinujcie, kiedy nie trzeba. Film, plyta czy co tam chcecie - to jest nieistotne! Nalezy przetestowac pamiec RAM - dokladnie. Jezeli jest OK - w co watpie, reinstalowac system! I jeszcze jedno: moze bys okreslil problem! Bp chwilowo przeszlismy od zapisu pakietowego, do jakis absurdalnych rozwazan na tematy luzne i swobodne. |
wszystko by by***322;o fajnie tylko jest jeden problem nie umiem angielskiego wiec nie wie o co takm chodz((
nie ma jakejs polskej strony albo czegos takiego zeby nie by***322;o po angielsku |
|
komp ma 4 GB ramu karta graficzna RADEONA HD 3870 na DDR4 dysk 300GB
AMD Athlon (tm) 64x2 Dual Core Processor 6000 nie wiem co sie dzieje dlaczeg tak sie dzieje. zrobi***322;em format kompa i dalej to samo pojawia mi sie taki b***322;***261;d xxxSTOP:0x0000000A(0x00000000,0x00000002,0x0000000 0,0x80508DC7) I TAKI IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL i pisze komputer zosta***322; wy***322;oczony w celu zapobiegniecia uszkodzeni a na dole pisze cos o zazucaniu pamieci fizycznej |
Cytat:
Hardware - programy testujące np. PC Check. Opisz może jaki masz konfig kompa i jaki zasilacz. |
tak
control+alt+delete uruchamiasz managera zadan i wybieras plik->uruchom wpisujesz explorer.exe (lub samo explorer) i system wraca tylko bez niektorych ikonek w trayu zeby minimalizowac taka sytuacje mozesz odpalac kazde okno w nowym procesie (ustawia sie to w opcjach folder***243;w) |
hardware/sterowniki - a gdzie to sie sprawdza bo nie wiem i od czego to sa sterowniki.
Jak znikna wszystkie ikony z pulpitu i pasek zadan to mozna to jakos przywr***243;cic |
Nie s***322;ysze***263; film zabezpieczenia mie***263; jakie***347; co powodowa***263; blue screen :szczerb:
Tylko hardware/sterowniki sprawdza***263;. |
ale inne filmy chodza aby ten który kupiłem nie chce. Moze on miec jakies zabezpieczenia
|
Eeeech.........
Blad stopu. Sprawdz pamieci RAM. Pewnikiem jakis modol jest nietentego i zwala ci sie z tym komuniaktem. To najszybciej. A nie plyty. |
bo mam film na płycie kupiony ze sklepu i jak go wkładam do kompa i zaczyna sie uruchamiac to wywołuje jakis błąd krytyczny dla komputera i go wyłacza pokazuje sie niebieski ekran i pisze " aby zapobiec uszkodzeniu komputera został on wyłączony" co to moze byc. Sprawdzałem ta płyte na dvd i działa normalnie
|
a po co***380; Ci taki wynalazek? :hmm:
|
jest moze cos takiego jak program do CdDescripter bo do dvd jest a do CD
|
ale kole***380;ko czemu tak sie upar***322;es na zapis pakietowy?
do nagrywania filmow to zdecydowanie najgorszy wyb***243;r! i zadne steinberg, zorgberg, oberheim czy cubase tu nie pomoze. Nie tedy droga. Stop. Halt. Wrong way. Zapomnij o formatowaniu plyt to nie dyski twarde. sprawa jest prosta i nie wymaga uzycia zadnego specjalnego oprogramowania. co do usuwania to moze byc wina InCD - jakas zla wersja albo cos takiego. Wyrzuc InCD sprawdz DLA i DTD. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36. |