![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.09.2003
![]() |
Wolny odczyt CD - BENQ 1640
Mam problem z moją nagrywarką DVD - BENQ 1640.
Tak jak nagrywanie/odczyt DVD oraz nagrywanie CD nie sprawiają żadnego kłopotu, to z odczytem CD jest różnie. Gdy płytę CD wcześniej nagraną próbuję używać tj. skopiować za pomocą np. TotalCmd albo oglądać z niej film to odczyt idzie słabo - zrzucanie zawartości trwa bardzo długo, a oglądany film się tnie. Jeśli użyję narzędzi używających bezpośredniego dostępu do dysku - np. weryfikacja kompilacji w Nero, programy do tworzenia obrazów ISO, programy do zrzucania płyt audio - nagrywarka pokazuje pazurki i robi to błyskawicznie. W tej chwili gdy chcę zrzucić np. film na dysk to robię obraz iso i z niego wypakowuje film. Trochę to wkurzające ![]() Co może być powodem ? Win 2003 SP1, Abit NF7, Athlon XP 2200+, 768MB RAM, różne dyski twarde (nie jest to ich wina) no i oczywiście BENQ 1640. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
hmm...dziwne
a sprawd***380; czy masz w***322;***261;czone DMA...http://forum.cdrinfo.pl/faq/57073-po...spi-i-dma.html albo co***347; ze sterownikami, programy np. NERO, u***380;ywaj***261; w***322;asnych sterownik***243;w ASPI do komunikowania si***281; z czytnikami i mo***380;e dlatego dzia***322;aj***261; lepiej.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 07.05.2006 o godz. 21:49 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.09.2003
![]() |
Z DMA jest ok, najnowsze ASPI też mam wgrane.
Przyglądnąłem się bardziej i z częścią płyt nie ma problemu i odczyt idzie błyskawicznie (również z poziomu explorera/totacmd), a z częścią (może bardziej porysowanych?) ma problemy i odczyt leci na dość stałym poziomie ok 700kb/s. Gdy płyta jest naprawdę porysowana to widać jak się zacina w niektórych miejscach, ale to o czym mówię to właściwie stałe zrzucanie w tak wolny sposób bez żadnych zacięć. Jednak gdy taką problemową płytę zgrywam do obrazu przez nero to wtedy zawsze leci jak burza. Sprawdzałem sumy kontrolne zrzuconych plików i żadnych błędów tym sposobem nie miałem. |
![]() |
![]() |
|
|