Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.05.2006, 19:40   #1
Jacek_FH
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2003
Jacek_FH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wolny odczyt CD - BENQ 1640

Mam problem z moją nagrywarką DVD - BENQ 1640.

Tak jak nagrywanie/odczyt DVD oraz nagrywanie CD nie sprawiają żadnego kłopotu, to z odczytem CD jest różnie.

Gdy płytę CD wcześniej nagraną próbuję używać tj. skopiować za pomocą np. TotalCmd albo oglądać z niej film to odczyt idzie słabo - zrzucanie zawartości trwa bardzo długo, a oglądany film się tnie.

Jeśli użyję narzędzi używających bezpośredniego dostępu do dysku - np. weryfikacja kompilacji w Nero, programy do tworzenia obrazów ISO, programy do zrzucania płyt audio - nagrywarka pokazuje pazurki i robi to błyskawicznie.

W tej chwili gdy chcę zrzucić np. film na dysk to robię obraz iso i z niego wypakowuje film. Trochę to wkurzające

Co może być powodem ?

Win 2003 SP1, Abit NF7, Athlon XP 2200+, 768MB RAM, różne dyski twarde (nie jest to ich wina) no i oczywiście BENQ 1640.
Jacek_FH jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.05.2006, 21:37   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hmm...dziwne
a sprawd***380; czy masz w***322;***261;czone DMA...http://forum.cdrinfo.pl/faq/57073-po...spi-i-dma.html
albo co***347; ze sterownikami, programy np. NERO, u***380;ywaj***261; w***322;asnych sterownik***243;w ASPI do komunikowania si***281; z czytnikami i mo***380;e dlatego dzia***322;aj***261; lepiej.

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 07.05.2006 o godz. 21:49
Maciej jest offline  
Stary 11.05.2006, 00:12   #3
Jacek_FH
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2003
Jacek_FH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z DMA jest ok, najnowsze ASPI też mam wgrane.

Przyglądnąłem się bardziej i z częścią płyt nie ma problemu i odczyt idzie błyskawicznie (również z poziomu explorera/totacmd), a z częścią (może bardziej porysowanych?) ma problemy i odczyt leci na dość stałym poziomie ok 700kb/s.
Gdy płyta jest naprawdę porysowana to widać jak się zacina w niektórych miejscach, ale to o czym mówię to właściwie stałe zrzucanie w tak wolny sposób bez żadnych zacięć.
Jednak gdy taką problemową płytę zgrywam do obrazu przez nero to wtedy zawsze leci jak burza. Sprawdzałem sumy kontrolne zrzuconych plików i żadnych błędów tym sposobem nie miałem.
Jacek_FH jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: