![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.11.2004
![]() |
Zmiana DVD-R na DVD-ROM
Wiem ze pewnie mnie zaraz zakrzyczycie ze to juz bylo pewnie z 1000 razy ale przegladalem forum i nie znalazlem jasnej konkretnej odpowiedzi! A mnie trzeba tłymaczyc jak krowie na granicy. Otóż mam Neca 3500 i wiadomo ze ta nagrywarka na oryginalnym sofcie (inny dla mnie na razie nie wchodzi w gre) nie umożliwia zmiany typu nagranej plyty np: z DVD-R na DVD-ROM. Zatem mam pytanie czy jest jakis program i ewentualnie skąd go ściagnac który by umozliwial po nagraniu plyty na NEC'u 3500 zmianę z DVD-R na DVD-ROM. Z góry dzieki.
I jeszcze jedno: ostatnio robilem test transferu nagranych płytek: PRINCO i PLATINUM i bardzo sie zdziwilem gdyz do tej pory uwazalem PRINCO za lepsza od Platinum a tu na tescie PRINCO obie linie zielona i żółta troche przed koncemtestu gwaltownie spadaja do dolu i wychodzi komunikat o bledzie.Za to na PLATINUMACH obie linie są wręcz idealne (według mnie). Tyle tylko ze moje kino domowe lepiej czyta PRINCO! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
DVD-R na DVD-ROM jest niemożliwe
DVD+R na DVD-ROM tak to można zrobić
#3 |
Bywalec
![]() |
Ok. To w takim razie jak to zrobic i jakim programem? Rozumiem ze pierw normalnie nagrywam plytke na NEC'u a potem jakims programem przerabiam?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
temat był juz wiele razy poruszany na forum więc opcja SZUKAJ jest twoim przyjacielem
osobiście nie mam potrzeby zmieniać na DVD-ROM odtwarzacze stacjonarne w domyu czytaja bez problemu "-" i "+" a i nagrywarka nagrywa bez problemu oba te formaty
#5 |
Bywalec
![]() |
Juz znalazlem te posty, no i cos juz wiem. Sciagnalem programik WinBtype ale jak ten program uruchamiam to potem mam wsadzic do nagrywarki czytsa plyte czy juz nagrana
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przed nagraniem jak już czysta płyta jest w napędzie ustawić działa tylko na DVD+R/RW
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
to rozumiem ze ten programik musi byc wlaczony podczas nagrywania np w CLONIE. Ale jak uruchamiam ten WinBType to pokazuje mi się tylko taka mozliwosc "DVD+R DL disc settings"
|
![]() |
![]() |
|
|