Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.03.2005, 14:12   #1
sirmike
Bywalec

Data rejestracji: 26.11.2004
sirmike zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zmiana DVD-R na DVD-ROM

Wiem ze pewnie mnie zaraz zakrzyczycie ze to juz bylo pewnie z 1000 razy ale przegladalem forum i nie znalazlem jasnej konkretnej odpowiedzi! A mnie trzeba tłymaczyc jak krowie na granicy. Otóż mam Neca 3500 i wiadomo ze ta nagrywarka na oryginalnym sofcie (inny dla mnie na razie nie wchodzi w gre) nie umożliwia zmiany typu nagranej plyty np: z DVD-R na DVD-ROM. Zatem mam pytanie czy jest jakis program i ewentualnie skąd go ściagnac który by umozliwial po nagraniu plyty na NEC'u 3500 zmianę z DVD-R na DVD-ROM. Z góry dzieki.
I jeszcze jedno: ostatnio robilem test transferu nagranych płytek: PRINCO i PLATINUM i bardzo sie zdziwilem gdyz do tej pory uwazalem PRINCO za lepsza od Platinum a tu na tescie PRINCO obie linie zielona i żółta troche przed koncemtestu gwaltownie spadaja do dolu i wychodzi komunikat o bledzie.Za to na PLATINUMACH obie linie są wręcz idealne (według mnie). Tyle tylko ze moje kino domowe lepiej czyta PRINCO!
sirmike jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.03.2005, 14:16   #2
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD-R na DVD-ROM jest niemożliwe
DVD+R na DVD-ROM tak to można zrobić
Stary 20.03.2005, 14:31   #3
sirmike
Bywalec

Ok. To w takim razie jak to zrobic i jakim programem? Rozumiem ze pierw normalnie nagrywam plytke na NEC'u a potem jakims programem przerabiam?
sirmike jest offline  
Stary 20.03.2005, 14:39   #4
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
temat był juz wiele razy poruszany na forum więc opcja SZUKAJ jest twoim przyjacielem
osobiście nie mam potrzeby zmieniać na DVD-ROM odtwarzacze stacjonarne w domyu czytaja bez problemu "-" i "+" a i nagrywarka nagrywa bez problemu oba te formaty
Stary 20.03.2005, 15:29   #5
sirmike
Bywalec

Juz znalazlem te posty, no i cos juz wiem. Sciagnalem programik WinBtype ale jak ten program uruchamiam to potem mam wsadzic do nagrywarki czytsa plyte czy juz nagrana
sirmike jest offline  
Stary 20.03.2005, 15:38   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
przed nagraniem jak już czysta płyta jest w napędzie ustawić działa tylko na DVD+R/RW
ed hunter jest offline  
Stary 20.03.2005, 15:41   #7
sirmike
Bywalec

to rozumiem ze ten programik musi byc wlaczony podczas nagrywania np w CLONIE. Ale jak uruchamiam ten WinBType to pokazuje mi się tylko taka mozliwosc "DVD+R DL disc settings"
sirmike jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: