![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2004
![]() |
![]()
Witam. Mam nagrywarkę Pioneer DVR-100D (czarna). W instrukcji przeczytałem, iż możliwe jest nagrywanie z prędkością np. 1x,2x. Chcę nagrać obraz DVD z prędkością 1x lub 2x, ale nie mam takiej możliwości w nero (tylko 4x,6x,8x), mam za to w Decrypterze. Problem w tym, że nawet jeśli wybiorę prędkość 1x lub 2x to i tak nagrywa mi z prędkością 4x. Używam płytek TDK DVD-R, jest na nich napisane 1-8x, więc to chyba nie wina płytek.
Dlaczego Decrypther nagrywa szybciej niż chcę? Jaka może być tego przyczyna? Jak to naprawić? Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego Roku 2006 ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wolniej nie zawsze znaczy lepiej, nie jestes pierwszą osobą co chce nagrać 1x, że tak zapytam po cholere ci prędkosć 1x
![]() Na dobrych płytkach Verbatim, TDK 1x nie nagrasz. Jak chcez wolno nagrać to kup np. Hawki ![]()
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Tzn. czemu wolniej nie znaczy lepiej? Nie wiem czemu nie mogę tego zrobić, skoro teoretycznie taką możliwość daje mi i nagrarka, i płyta i program.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
płyta w cale ci takiej możliwosci nie daje, to że pisze od 1-16x wcale nie znaczy że możesz taką prędkością ją nagrać, tak samo jak pisze że możesz nagrać 4,7 GB a w żeczywiśtości 4,5 Gb się mieści
#5 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
dokładniej 4.38 GB
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Cholera, oszukują teraz na każdym kroku
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Widzę, że nie zrozumiałeś - wypalając płytkę TDK 8x z prędkością 1x nie będziesz miał lepszej jakości zapisu, niż wypalając ją 8x - a wręcz przeciwnie.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Nie było czego rozumieć - nikt w tym wątku nie uargumentował, czemu wolniejsza prędkość jest gorsza.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
Cytat:
Na temat jakości nagrywania z mniejszymi prędkościami, to jak będziesz miał wolną chwilę na pewno znajdziesz odpowiedź na pytanie dlaczego wolniej wcale nie znaczy lepiej. Odpowiedź taką uzyskasz oczywiście po przejrzeniu tego forum ![]()
![]() |
#10 | ||
Nowy na forum
![]() |
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
#11 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
Cytat:
W tej chwili wypalanie z prędkością poniżej x4 nie ma żadnego uzasadnienia, jakość takiego nagrania nie jest wcale lepsza, a w większości przypadków nawet gorsza. ![]()
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2006
![]() |
Nie zgadzam sie z stwierdzeniem ze wolniesze nagrywanie nie jest nikomu potrzebne bo i tak szybciej bedzie lepiej. Mam ten sam problem co kolega z smażarką sony dw-q28a. Chodzi o beckupy gier na ps2 i filmów dvd. tez nagrywam na płytkach tdk i do tej pory predkość x4 dla dvd-r mi stykała wszystko hulało jak halny w górach. Problem zaczął sie przy dvd+r. Dla niewtaiemniczonych informuje ze niektóre gry na czarnule muszą byc "zbekapowane" na plusie(np. fifa street). A moja lajzowata nagrywara wypala plusy tylko od x6 w góre no i tu pojawia sie zonk. Czarnula kaze mi z tak wypalana plyta bujac sie a ten sam beckup wypalony u kumpla x4(ta sama plytka TDK) na wolnieszym benku smiga. Wiem ze rozwizaniem jest kupno tanszych plytek ktore maja predkosc gora do x4 ale przecierz nie o to chodzi nie ? A dostanie w sklepach wolnieszych markowych plyt graniczy z cudem.
Ostatnio zmieniany przez kociarski : 09.01.2006 o godz. 16:15 |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.01.2006
![]() |
Mam nagrywarkę LG-GSA4163B z aktualnym firmware A105 i wypalam używając programu Nero 7 Premium.Wypalałem na płytach DVD+R x8 firm Samsung,TDK i HP koncerty przekodowane z Divx do formatu DVD po ustawieniu prędkości x4 program sam narzuca prędkość x8, a jest to maksymalna prędkość dla tych płyt.Zapis jest zakończony powodzeniem ale w Nero Scan Disc pokazuje błędy w zapisie.
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.11.2005
![]() |
Ja tez mam nagryware sony dw-q28a i ten sam problem. A mianowicie plusów nie moge nagrac ponizej x6. Prubowałem zmiany biosa, ale nic nie dało. A szkoda bo czasami jak nagram taki film, to mi na stacjonarnym dvd sie ciha ostro.
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |