![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.10.2007
![]() |
Zużycie nagrywarki
Witam,
Sprawdziłem forum ale nie znalazłem odpowiedzi. Bardzo proszę o pomoc i wskazówki. Nagrywam średnio jedną płytę dziennie. Nagrywarka DVD LG będzie miała już dwa lata. Mam zasadnicze pytanie. Kiedy nagrywarka do PC powinna kwalifikować się do wymiany?? Proszę o wskazówki jakim testem mogę to wykazać by nie wypalać płyt z dużą ilością błędów. Czy jest jakis test który pokaże mi, że nagrywarka wypala poniżej przyjętych norm? Czy Nero Drivespeed lub inny program pozwoli mi zdiagnozować nagrywarkę. Jaki wykres brać pod uwagę i jak go odczytywać? Z góry ogromnie dziękuję za pomoc. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
do testowania nagranych płyt można użyć Nero CD-DVD Speed, objaśnienia co do interpretacji wyników masz tutaj
tylko na LG raczej niewiele sprawdzisz, nagraj płytę i odwiedź koleżankę/kolegę z LiteON-em ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tylko ze ciezko mowic o normach - generalnie albo sie czyta albo nie w uzadzeniach danego usera
a i tyle samo jednak od plyt zalezy co od napedu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak nei trafisz na sztuke - zepsuje sie w okresie gwarancji. Jak trafisz na sztuke - bedzie dzialac bimbalion lat...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Nagrywarki Pioneer mod. 110*** | yahol | Napędy optyczne DVD | 23 | 11.04.2006 22:33 |
Wybór Nagrywarki Dvd, Plextor PX-750A / LG GSA-4167B / LG GSA-H20L | HoMisiek | Off topic | 2 | 15.03.2006 22:32 |
Trochę inne pytanie o wybór nagrywarki | pianoman | Napędy optyczne CD | 8 | 20.09.2005 10:11 |
Nagrywarki DVD i wymagania sprzetowe | szabadaba | Napędy optyczne DVD | 7 | 20.06.2005 22:32 |
Prędkość nagrywania a trwałość nagrywarki. | Przemo1980 | Napędy optyczne CD | 1 | 28.02.2002 23:13 |