![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2006
![]() |
AC3 dziwne cuś(problem z lektorem)
Hej mam taki problem. ściągnąłem sobie film który zajmuje 1.4GB w jednym pliku ale to nie ważne. Film ma jakoś śmiesznie zakodowany dzwięk bo słychać w tle(naprawdę w tle. Niby nie przeszkadza ale strasznie denerwujące jest takie coś) lektora chyba jakiegoś hiszpańskiego czy coś takiego :/. Powiedzcie mi jak np. wyciągnąć tylko tą ścieżkę na której nagrane są normalne głosy + muzyka + efekty z filmu. Lub na której ścieżce nagrywane są gł. lektora.
p.s. dodam że film będzie odtwarzany tylko na 2.0 i na kompie Ostatnio zmieniany przez lusio : 18.03.2006 o godz. 13:46 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdź, czy ten ten lektor jest na osobnej ścieżce, czy zmiksowany z innymi. Poeksperymentuj z właściwościami filtra AC3, zakładka Gains, daj -20dB na Center i sprawdź, czy słychać tego lektora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2006
![]() |
no niby jak się ustawi 3.1 to słychać tego lektora tylko czasami. Da się w jakiś sposób wyciągnąć AC3 z filmu tak żeby każdy kanał był osobno ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2006
![]() |
jasne ze tak ja to robie tak ze wrzucam ac3 do odtwarzacza foobar eksportuje do pliku .wav a nastepnie importuje do Audacity i mam 6 sciezek poukladanych:
C L R Ls Rs LFE z tym ze musisz uwazac jezeli bedziesz eksportowal bo automatycznie 2 pierwsze sciezki maja atrybut streo w Audacity ale jednym kliknieciem mozna to zmnienic przed wyeksportowaniem. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|