![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.10.2003
![]() |
Wywalanie Reauthorist-a na jednym filmie
Witam !!
Czy spotkal sie ktos z wysypywaniem Reauthorista pod XP (SP1)?? Chodzi akurat o filmik Indiana Jones i ostatnia krucjata. Film znajduje sie w 6 vobie i ma 3 PGC (NTSC) Pierwszy PGC to film. Po odpaleniu Reauthorist-a i wskazaniu na folder zawierajacy dane XP odrazu wywala Program wykonal ... ![]() Wedlug log-u zatrzymuje sie na pliku ifo do 6 vob-a. Po usunieciu tego ifo idzie nawet troche dalej, jednak w pewnym momencie wywala sie tak samo ... plik dla scenarista jest niekompletny. Co do 2 pozostalych blokow PGC. to wygladaja one troche dziwnie (same sa jako no-cce - jednak to info w sumie chyba tylko dla CCE, przynajmniej tak wedlug autora DoItFast4U) no i w Reauthoriscie nie idzie ich przesunac na 100%... suwak jest zamrozony i wartosc cos kolo 1500... Czyli obrobka w scenariscie odpada - niestety nieznam struktury pliku dla scenarista aby go poprawic. Zrobilem to na szybko w DVDMaestro ... (rozjechala sie synchro napisow no ale nie mialem pliku DROP - oszczednosc czasu ![]() Poskladal sie ok ... i wygenerowal voby vts_01 .... zmienilem je na vts_06 no i pociaglem ifoupdate w trybie Adjusted Cell Mode. Niestety w tym trybie wywala blad, wiec zrobilem jako standard ... heh jakims cudem powstaly mi pliki vts_07...ifo ![]() No ale bloki w vts_06_0.ifo zostaly (jak je mozna wyciac np. ifoeditem). Po odpaleniu na kompie z WinDVD calosc niby lazi... Nawet te ostatnie PGC (napisy o kopiowaniu itp.) czyli wyglada to tak jak by nie byly w pliku vts_06.. jednak cos mi sie nie wydaje... wypada na to ze sa w pliku vtd_06_0.vob (jak to mozna sprawdzic np. w ifoedit - ktora pozyzja ? ) No i to chyba na tyle... Pozdrawiam Tomek |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
zabawa z tym filmem w wersji NTSC jest trochę bez sensu bo właśnie ukazało się u nas piękne wydanie na DVD Trylogi Indiana Jones...
sposób w jaki to opisujesz trochę mało mi mówi o tym co chcesz zrobić - strasznie to zagmatwane ![]() ale pewnie chcesz wyprodukować polską wersję... więc ja bym to zrobił w prosty sprawdzony spsób - wyciągasz z DVD audio, video i chaptery. video ewentulanie kompresujesz jeżeli film ma być na 1 DVDR a potem dodajesz polskie napisy w programie do authoringu czyli IfoEdit albo DVDMaestro, składasz to wszystko do kupy i masz "nowe" DVD...
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 27.10.2003 o godz. 11:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Co więcej zdaje się, że to polskie wydanie jest identyczne z tym z R1 (pomijając oczywiście różnice PAL - NTSC
![]() Co do tego wywalania się ReAuthorist'a to też mam jeden taki film (Hero z Jet Li). Z tego co było na http://forum.doom9.org/ Aquabubble jest w tej chwili zajęty sprawami osobistymi i nieprędko wróci do prac nad ReAuthorist'em. Co do tej płytki to spróbuj ręcznie stworzyć projekt i poskładać wszystko. Wydawało mi się, że to koszmarna praca ale w sumie to w miare proste. Bardzo pomocny jest ten przewodnik z Doom9.org. Jest co prawda po angielsku ale prowadzi za rękę. Powodzenia ^_^
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.10.2003
![]() |
CobraVerde tnx za programik
![]() Wiem ze jest wydanie Polskie ehh tylko ta cena, a mam to samo tylko w wersji EN ![]() btw wiem ze namieszalem w tym mailu, w sumie chodzilo mi o to jak zrobie w MasetroDVD filmik, to jak wywalic pozostale 2 PGC z pliku ifo. W sumie to nie wiem nawet czy mozna, a jezeli tak jak sie robi kilka PGC w tym programie. No i wielkie dzieki dla Jedi wlasnie o to mi chodzilo jak juz sobie zaladuje to co potrzebuje do scenarista to jestem w domu ![]() Pozdrawiam Tomek |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |