Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 27.10.2003, 09:06   #1
ToM/UD
Bywalec

Data rejestracji: 19.10.2003
ToM/UD w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wywalanie Reauthorist-a na jednym filmie

Witam !!

Czy spotkal sie ktos z wysypywaniem Reauthorista pod XP (SP1)??

Chodzi akurat o filmik Indiana Jones i ostatnia krucjata.

Film znajduje sie w 6 vobie i ma 3 PGC (NTSC)
Pierwszy PGC to film. Po odpaleniu Reauthorist-a i wskazaniu na folder zawierajacy dane XP odrazu wywala Program wykonal ...
Wedlug log-u zatrzymuje sie na pliku ifo do 6 vob-a.
Po usunieciu tego ifo idzie nawet troche dalej, jednak w pewnym momencie wywala sie tak samo ... plik dla scenarista jest niekompletny.

Co do 2 pozostalych blokow PGC. to wygladaja one troche dziwnie (same sa jako no-cce - jednak to info w sumie chyba tylko dla CCE, przynajmniej tak wedlug autora DoItFast4U) no i w Reauthoriscie nie idzie ich przesunac na 100%... suwak jest zamrozony i wartosc cos kolo 1500...

Czyli obrobka w scenariscie odpada - niestety nieznam struktury pliku dla scenarista aby go poprawic.

Zrobilem to na szybko w DVDMaestro ... (rozjechala sie synchro napisow no ale nie mialem pliku DROP - oszczednosc czasu ).

Poskladal sie ok ... i wygenerowal voby vts_01 .... zmienilem je na vts_06 no i pociaglem ifoupdate w trybie Adjusted Cell Mode.
Niestety w tym trybie wywala blad, wiec zrobilem jako standard ...
heh jakims cudem powstaly mi pliki vts_07...ifo

No ale bloki w vts_06_0.ifo zostaly (jak je mozna wyciac np. ifoeditem). Po odpaleniu na kompie z WinDVD calosc niby lazi... Nawet te ostatnie PGC (napisy o kopiowaniu itp.) czyli wyglada to tak jak by nie byly w pliku vts_06.. jednak cos mi sie nie wydaje... wypada na to ze sa w pliku vtd_06_0.vob (jak to mozna sprawdzic np. w ifoedit - ktora pozyzja ? )

No i to chyba na tyle...

Pozdrawiam
Tomek
ToM/UD jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.10.2003, 11:08   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zabawa z tym filmem w wersji NTSC jest trochę bez sensu bo właśnie ukazało się u nas piękne wydanie na DVD Trylogi Indiana Jones...

sposób w jaki to opisujesz trochę mało mi mówi o tym co chcesz zrobić - strasznie to zagmatwane
ale pewnie chcesz wyprodukować polską wersję... więc ja bym to zrobił w prosty sprawdzony spsób - wyciągasz z DVD audio, video i chaptery. video ewentulanie kompresujesz jeżeli film ma być na 1 DVDR a potem dodajesz polskie napisy w programie do authoringu czyli IfoEdit albo DVDMaestro, składasz to wszystko do kupy i masz "nowe" DVD...

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 27.10.2003 o godz. 11:10
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2003, 13:05   #3
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co więcej zdaje się, że to polskie wydanie jest identyczne z tym z R1 (pomijając oczywiście różnice PAL - NTSC )

Co do tego wywalania się ReAuthorist'a to też mam jeden taki film (Hero z Jet Li). Z tego co było na http://forum.doom9.org/ Aquabubble jest w tej chwili zajęty sprawami osobistymi i nieprędko wróci do prac nad ReAuthorist'em.

Co do tej płytki to spróbuj ręcznie stworzyć projekt i poskładać wszystko. Wydawało mi się, że to koszmarna praca ale w sumie to w miare proste. Bardzo pomocny jest ten przewodnik z Doom9.org. Jest co prawda po angielsku ale prowadzi za rękę.
Powodzenia ^_^
Stary 27.10.2003, 13:40   #4
ToM/UD
Bywalec

Data rejestracji: 19.10.2003
ToM/UD w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CobraVerde tnx za programik

Wiem ze jest wydanie Polskie ehh tylko ta cena, a mam to samo tylko w wersji EN zreszta zobacze moze mi sie uda dorwac w PL. Jednak i tak takie przypadki to jakas nauka i poznawanie tematu. W sumie nagrywarke mam troche ponad tydzien, a juz przez te zabawy poznalem troche edycje ifo, scenarista itp. itd.

btw wiem ze namieszalem w tym mailu, w sumie chodzilo mi o to jak zrobie w MasetroDVD filmik, to jak wywalic pozostale 2 PGC z pliku ifo. W sumie to nie wiem nawet czy mozna, a jezeli tak jak sie robi kilka PGC w tym programie.

No i wielkie dzieki dla Jedi wlasnie o to mi chodzilo jak juz sobie zaladuje to co potrzebuje do scenarista to jestem w domu

Pozdrawiam
Tomek
ToM/UD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2003, 00:02   #5
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ToM/UD napisa***322;(a)
Wiem ze jest wydanie Polskie ehh tylko ta cena, a mam to samo tylko w wersji EN
No nie do końca to samo Brakuje Ci polskich napisów.
Cytat:

btw wiem ze namieszalem w tym mailu, w sumie chodzilo mi o to jak zrobie w MasetroDVD filmik, to jak wywalic pozostale 2 PGC z pliku ifo. W sumie to nie wiem nawet czy mozna, a jezeli tak jak sie robi kilka PGC w tym programie.
Nie da się wywalić tych PGC (przy najmniej z tego co ja wiem). W DVD Maestro multi-PGC można utworzyć korzystając z Playlist (taki guzik po prawej stronie paska skrolowania; tuż nad okienkiem z media assets). Jak? Nie mam pojęcia Choć korci mnie, żeby sprawdzić tylko czasu trochę brak.
Cytat:

No i wielkie dzieki dla Jedi wlasnie o to mi chodzilo jak juz sobie zaladuje to co potrzebuje do scenarista to jestem w domu
Nie ma za co ^_^ Człowiek pomoże, człowiekowi pomogą
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: