Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.10.2003, 22:55   #1
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
AC3 na WAV i 600MB !!! :(

A wiec tak mam filmik ze sciezka audio w ac3 wiec wzialem virtualdubmod i dalem stream save as wav i fajnie zgralo okolo 90MB ale winamp mi nieche tego otworzyc, tylko windows media player. A poprzednie wszystkie wavy jakie tworzylem w Vdubie mogle odtwarzac na winampie. Znaczy ten byl pierwszy ktorego robile z AC3. No ale nie chodzi o winampa Chodzi oto ze potem dalem ten WAV do TMPGEnc w celu zrobienia vcd ale filmik zrobil ale bez dzwieku ( Probowalem go wyciagnac programikiem GoldWave ale jak mi zrobil WAV to 600MB !!! Czy takiego WAV mam teraz dac do TMPGEnc ?? Ale az sie boje pomyslec jaki bedzie plik wynikowy Co mam zrobic zeby mi sie udalo zrobic te VCD ?

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.10.2003, 01:47   #2
frog
Żabol

Oki chyba doszedlem do tego. Teraz robie tak. VdubMod na Save as WAV potem zmieniam rozszerzenie na ac3, wlaczam bsweeta i tam daje jako WAV. Blad robilem w tym ze dawalem outpot WAVE-STEREO a nie WAVE-MP3 i plik zajmowal mi wtedy 600mb a teraz 60 Prosil bym tylko jszcze jakiegos fachowca o podanie jakis wlasciwych opcji przy konwersji ac3 na wav bo nie wiem czy dobre rzeczy zaznaczam i czy nie pogaraszam sobie jakos strasznie jakosci audio.

Stary 29.10.2003, 08:19   #3
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeśli masz dostęp do GoldWave to spokojnie możesz go właśnie uzyć do bezpośredniej zmiany AC3 na Wav, a te 600MB to prawidłowy rozmiar, 60Mb to miałeś w mp3
Spokojnie to możesz ładować do Tmpg, nie bój się zmieści się na VCD razem z Video
I sprawę jakości tez bedziesz miał od razu załatwioną, GoldWave na pewno zgra Ci to z najwyzszą możliwą.
Jeśli bedzie potrzebna zmiana FPS od razu mżesz to załatwić.
Stary 29.10.2003, 09:36   #4
frog
Żabol

Znaczy moze i to bylo mp3 ale mialo rozszerzenie wav po przerobieniu w Besweet jako outpot WAVE-MP3 Parametry mial takie jak wavy ktore robie prze Vduba z divxow z normalnymi sciezkami audio wiec chyba spoko jest bo z tamtymi fajnie mi wychodzi VCD.
Format :Lame MP3 146Kbit/s 48000hz Stereo
Output format: PCM 48000hz, 2 channel(s), 16bits per sample.

Probowalem wrzucac juz ten wav zrobiony w besweet z ac3 60mb do tmpg i pierwsze minuty po przerobieniu na VCD wygladaja i brzmia dobrze. A w tym GoldWave to mowisz ze lepiej tego uzyc? No ale ta wielkosc WAV mnie troszku drazni...Jak i gdzie zmienic FPS wrazie jakby musial w GoldWave lub BeSWEET? Czy te parametry so dobre czy powinienem cos zmienic?

Stary 29.10.2003, 19:18   #5
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
frog napisa***322;(a)
Jak i gdzie zmienic FPS wrazie jakby musial w GoldWave lub BeSWEET? Czy te parametry so dobre czy powinienem cos zmienic?
Są dobre, nic nie zmieniaj.
Zmiana FPS:
-w GoldWave - Effect/Time Warp
-w BeSweet - Change Frame Rate

Twoje uprawnienia: