Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.05.2004, 18:50   #1
thunder86
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.09.2003
thunder86 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Obcinanie filmu

Witam.
Mam film dvd orginalny, zajmuje ok 6,8Gb. Próbowałem poobcinać wszystkie dodatki ale udało mi się uzyskać tylko 6,2Gb. Czy jest jakiś inny program który lepiej by sobie z tym poradził, żeby szło przegrać ten film na jedną płyte.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.05.2004, 18:58   #2
thunder86
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.09.2003
thunder86 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
"Jeśli przegrywasz płytkę DVD na DVDR to kompresujesz tylko ścieżkę video (jesli chcesz zmiescić film na 1 płytce DVDR). Ścieżka audio (Dolby Digital 2.0 czy 5.1 a nawet DTS) pozostaje nienaruszona.

Czy tym Nero 6.0.0.19 uda mi sie to zrobić, jeśli tak to czy macie jakiś opis jak to zrobić.
Stary 17.05.2004, 19:20   #3
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Drogi Gromie !

Całe to forum poświęcone jest "ściskaniu" płyt. Skoro nie chce Ci się szukać, to podpowiem ,że przyda Ci się darmowy DVD Shrink - to najprostsza opcja dla Ciebie. Nero nie służy do kompresji, tylko do wypalania.
Ewentualnie mozesz darmową wersją Lite DVD Faba podzielić film (only movie) na 2 płyty dvdr. W sprawie Shinka luknij na ww.mrbass.org albo na forum divx.pl po instrukcję Yody.

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2004, 19:22   #4
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez thunder86
Witam.
Mam film dvd orginalny, zajmuje ok 6,8Gb. Próbowałem poobcinać wszystkie dodatki ale udało mi się uzyskać tylko 6,2Gb. Czy jest jakiś inny program który lepiej by sobie z tym poradził, żeby szło przegrać ten film na jedną płyte.
jezeli po obcieciu dodatkow film dalej sie nie miesci robisz 1 lub 2 ewentulanie 1 i 2:

1. usuwasz niepotrzebne sciezki dzwiekowe, czesto sa niepotrzebne (jezyk czy inny system zapisu dzwieku np. czesto duzy PCM obok malego AC3)

2. kompresujesz film, co jednak w wiekszosci ripperow sprowadza sie do obciecia "grubszych" fragmentow filmu co moze owocowac makroblokami.

instant copy - rzeczywiscie kompresuje, dvdshrink - obcina

na poczatek sproboj dvdshrinka, jezeli dla Twych potrzeb jakosc okaze sie niewystarczajaca walcz dalej (instant copy, CCE itp.)

pozdrawiam
pykson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: