![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2003
![]() |
Obcinanie filmu
Witam.
Mam film dvd orginalny, zajmuje ok 6,8Gb. Próbowałem poobcinać wszystkie dodatki ale udało mi się uzyskać tylko 6,2Gb. Czy jest jakiś inny program który lepiej by sobie z tym poradził, żeby szło przegrać ten film na jedną płyte. ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2003
![]() |
"Jeśli przegrywasz płytkę DVD na DVDR to kompresujesz tylko ścieżkę video (jesli chcesz zmiescić film na 1 płytce DVDR). Ścieżka audio (Dolby Digital 2.0 czy 5.1 a nawet DTS) pozostaje nienaruszona.
Czy tym Nero 6.0.0.19 uda mi sie to zrobić, jeśli tak to czy macie jakiś opis jak to zrobić.
![]() |
#3 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Drogi Gromie !
Całe to forum poświęcone jest "ściskaniu" płyt. Skoro nie chce Ci się szukać, to podpowiem ,że przyda Ci się darmowy DVD Shrink - to najprostsza opcja dla Ciebie. Nero nie służy do kompresji, tylko do wypalania. Ewentualnie mozesz darmową wersją Lite DVD Faba podzielić film (only movie) na 2 płyty dvdr. W sprawie Shinka luknij na ww.mrbass.org albo na forum divx.pl po instrukcję Yody. Jabba |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
1. usuwasz niepotrzebne sciezki dzwiekowe, czesto sa niepotrzebne (jezyk czy inny system zapisu dzwieku np. czesto duzy PCM obok malego AC3) 2. kompresujesz film, co jednak w wiekszosci ripperow sprowadza sie do obciecia "grubszych" fragmentow filmu co moze owocowac makroblokami. instant copy - rzeczywiscie kompresuje, dvdshrink - obcina na poczatek sproboj dvdshrinka, jezeli dla Twych potrzeb jakosc okaze sie niewystarczajaca walcz dalej (instant copy, CCE itp.) pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|