![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.12.2002
![]() |
Jak zamienić film w formacie divx do video cd ?
Cześć mam mały problem.Jakim programem przerobić film który jest w formacie divx na video cd tak by odtwarzał go zestaw kina domowego.Z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
kierownik wycieczki
Data rejestracji: 25.02.2002
![]() |
Na stronie glownej jest dzial video tam jest wszycho opisane, konwersja przy pomocy programy TMPGEnc, a jesli Ci zalezy na max prostocie to sciagnij sobie NeroVision Expres.....
Krzysiek
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
w samym nero też masz opcje robienia płytki vcd.trwa to z kodowaniem około godziny
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wiem że jest taka opcja w nero ale u mnie po około 13 minutach miał dopiero 3%.Chyba że póżniej przyspiesz.Odpisz z góry dzięki
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
kierownik wycieczki
![]() |
Cytat:
Krzysiek
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzięki za pomac Cycc
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
miałem film w formacie avi(chyba to był e=mc2 nie pamietam)i zromienie z niego vcd w nero (nie w nerovision)zajęło mi ok 1,5 h ale np.robiłem potwory i spółka (tez z avi)w nerovision to trwalo to ok 3 h i jeszcze obraz miałem do góry nogami
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.08.2002
![]() |
cyccu, a użyć wyszukiwarki na forum nie łaska - znalazłbyś zapewne info na temat DVD2SVCD lub innych metod kompresji, a także linki do tutoriali:
http://www.dvdinfo.host.sk/index.php?id=vcd http://strony.wp.pl/wp/video.cd/kodowanie.html jelonkowo - nie profanuj technik i metod kompresji, i nie polecaj nikomu kompresji przy użyciu narzędzi do palenia płyt (nero), chyba ze komuś zależy na uzyskaniu kitu zamiast porządnej jakości materiał. Mając nawet divx można wyciśnąc z niego niezłą jakość mpega, a jeśli jest to wersja 2CD z AC3 to hulaj dusza można otrzymać 2 x SVCD z dźwiękiem 5.1 - to już tylko krok za pirackimi dvd. Tego na pewno nie da ci żaden plugin softu do wypalania, a i czasu zbyt wiele nie zaoszczędzisz. zargo |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki zargo i rszta
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
kierownik wycieczki
![]() |
Osobiscie uzywam TMPGEncodera i DVD2SVCD, polecalem kolesiowi nero i nerovision z racji swojej prostoty i latwosci obslugi....a z reszta w 1 poscie na ten temat wspomnialem o TMPGEncoderze.
Kristoff
|
![]() |
|
|