![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2004
![]() |
2 problemy z filmami, dziwne raczej
Witam,
ostatnio sporo mieszałem z kodekami, zależało mi na poprawnym DXVA itd. i wydaje mi się że osiągnąłem co chciałem jednak po tym całym zamieszaniu, wystąpiły mi 2 problemy: zwykłe avi dziwnie odbijają mi się na wszystkie strony, ciężko to opisać więc, zobaczcie na fotce ![]() Jasna góra odbija się na ciemnym dole (lampa na fotce), jasny dół odbija się ciemnej górze, boki to samo ale boki można trochę rozciągnąć poza ekran więc to nie problem. W czasie oglądania filmu to jest nieznośne, wszystko miga non stop. 2 problem to mkv, część filmów ma dziwne zniekształcenie na dole ![]() Tu właściwie nie ma czego opisywać, zniekształcony pasek na dole. Filmy oglądam w KMPlayer, żaden z tych efektów nie występuje na WMP więc to cos z moimi ustawieniami. Jeśli ktoś się spotkał z takimi przypadłościami albo ma jakieś przypuszczenia, bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.03.2008
![]() |
Zaktualizuj sterowniki go grafy. Każdy odtwarzacz może używać innych kodeków i renderera więc zobacz z którymi nie masz problemu. Najprawdopodobniej to wina dxva ale raczej do naprawienia
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2004
![]() |
Niestety nie mogę dojść co to. Sterowniki do karty mam najnowsze ale sprawdzilem dziś jeszcze 2 inne. Raczej nie dxva bo to nie działa przy zwykłych avi'kach. Nadal nie mogę sobie z tym poradzić.
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Problemy z kartami pamięci dla PS2 | Berion | Hardware | 0 | 23.02.2008 15:47 |
| Dlaczego inni maja takie problemy??? | ZbigNieff | Napędy optyczne CD | 25 | 27.03.2003 12:17 |
| CDRW LG 8320B (32x)- dziwne objawy awarii (może wirus) !!! | patom | Napędy optyczne CD | 4 | 21.01.2003 23:12 |
| Dziwne problemy z LG GCE-8480@8481 | Konlin | Napędy optyczne CD | 2 | 13.01.2003 11:45 |
| Dziwne skoki na nagranej plycie | sebek_ps2 | Napędy optyczne CD | 2 | 23.10.2002 22:07 |