Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.02.2008, 10:18   #1
pjasio253
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.05.2006
pjasio253 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Brak przewijania w pliku avi

Witam
Na płytce mam jeden plik avi o wadze 4,5Gb (powstały po kompresji 3 płytek DVD w Gordian Knocie). Mój Pioneer DV 600 nie miał do tej pory żadnych kłopotów z przewijaniem w pliku, ale na tym pliku wykłada się - po wciśnięciu przewijania film zatrzymuje się, po wciśnięciu Play zaczyna się od początku odtwarzanie.
Czy wina leży w wielkości pliku, czy też w sposobie kompresji (kodek-Xvid, ustawienia kodowania tradycyjne, bitrate filmu też standardowy), czy też w odtwarzaczu? :-|
Dzięki z góry za wskazówki
pjasio253 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2008, 12:32   #2
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sam kompresowa***322;e***347; czy masz je sk***261;d***347;tam?

Pliki mog***261; by***263; uszkodzone - nie zaszkodzi (ale nie mam niestety pewno***347;ci, czy pomo***380;e) wczyta***263; do virtualdub-a, ustawi***263; audio i video na direct stream copy i zapisa***263; nowe avi.

Wczytanie tak du***380;ego pliku oczywi***347;cie potrwa.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2008, 14:49   #3
Agusia
forumholiczka
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.11.2004
Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Sam kompresowałeś czy masz je skądśtam?

Pliki mogą być uszkodzone - nie zaszkodzi (ale nie mam niestety pewności, czy pomoże) wczytać do virtualdub-a, ustawić audio i video na direct stream copy i zapisać nowe avi.

Wczytanie tak dużego pliku oczywiście potrwa.
Jak się zaznaczy direct streeam copy to wcale nie tak długo.
I zwykle ta operacja pomaga
Stary 03.02.2008, 16:37   #4
pjasio253
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.05.2006
pjasio253 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sam kompresowałem, wątpię, żeby plik był uszkodzony. Słyszałem, że piłka może być po stronie odtwarzacza, który nie do końca może sobie radzić z plikami powyżej 2Gb.. Pozostaje spróbować podzielić go na 3 części i zobaczyć co wtedy.
Dzięki za Wasze rady.
pjasio253 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: