![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
divx
czesc,
chcialem zapytac czy w virtual dub jest programem którym można z *avi zrobić divix'a? oraz drugie pytanie troche nie związane z tym działem ale i tak pewnie wiecie. co to znaczy BIOS dla nagrywarki. Bios w kompie to wiem o co chodzi jak wygląda itd. , ale dla nagrywarki? Tym bardziej ze oglądałem BIOSy w dziale BIOSY i są to pliki *exe w ogóle nie rozumiem o co chodzi i gdzie je wgrać? pytania głubie ale dopiero od dwóch dni używam nagrywarki |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
![]() |
na drugi temat już znalazlem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Re: divx
Cytat:
ale może coś więcej napiszesz o tym AVI, bo może nie ma sensu wogóle go ruszać. Jakimi kodekami był on robiony? czyżby był wogóle niekompresowany? Właduj go do GSpot'a i napisz co o nim mówi.
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
![]() |
Re: Re: divx
Cytat:
Ten avi zostal zrobiony z kamery analogowej w Tunerze PixelView Play HD. Parametry: size 359 MB Codec: unknown Vendor: unknown Status: Codek NOT instaled Aspect 640x480 (1:333:1) Frame 15.000 Avg.. 73862 Mam zainstalowane w kompie kodeki wg. ustaleń z Artykułu o Konfiguracji Divx'a (ffdshow itd.), ale nie wiem czy one służą tylko do odczytu, a do zapisu trzeba instalować np. dvix 5.05 ? Ta karta może podobno w locie kompresować nawet do MPG-2, ale ta opcja w ogólne nie jest podświetlona pewnie dlatego, że coś muszę jeszcze zainstalować. I bez kompresji zrobił mi się właśnie ten avi Piszę trochę chaotycznie, ale może ktoś będzie wiedział o co mi chodzi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
No, to by wychodziło, że masz około 10 minut materiału, zgadza sie?
Możesz to śmiało skompresować do mpeg-4 (wielkość zmniejszy się 8-10 razy). Ffdshow to filtry tylko odtwarzające, musisz mieć zainstalowany dodatkowo jakiś kodek divx (lub xvid), jakiś do mp3 też by się przydał, no i tyle. Powodzenia.
![]() |
|
|