![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
Czym odtworzyc plik MKV
Witam serdecznie.Mam problemik sciagnolem film i ma rozszezeznie MKV.Jakim programem to odtworzyc czy moze cos trzeba zrobic z tym plikiem by to otworzyc?Bede wdzieczny za pomoc.
Dzej
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2005
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
MKV ...to Matroska Video Stream, odtworzyć można np. Media Player Classic ...http://sourceforge.net/project/showf...ckage_id=84358
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2008
![]() |
sciaglem media player classic a by uruchomic film ale odzytuje mi tylko sam dzwiek co mam zrobic film jest w formacie MKV
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Sam MPC nie odczytuje MKV potrzebny jest dekoder np Matroska Pack http://www.free-codecs.com/download/Matroska_Pack.htm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Bez potrzeby instalowania zewnetrznych kodekow, po polsku i za darmo KMPlayer do sciagniecia tutaj: http://www.cdrinfo.pl/download/7288190518 oraz BARDZO DOBRY, super szybki (nawet na słabych maszynach), wykorzystujący procesory wielordzeniowe i wspomaganie sprzętowe kart graficznych, obsługiwany po polsku i godny polecenia jego następca Potplayer.
![]() |
#7 |
VideoAudio
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
1. Odwarzacze 'niezależne': The KMPlayer, SMPlayer (MPlayer), VLC media player.
2. Inne odtwarzacze (oparte na DirectShow) - wymagany jest splitter (filtr obsługjący dany kontener) dla MKV oraz dekodery audio/wideo, np.: Haali Media Splitter (przy okazji obsługa OGM, OGG, MP4, MPEG-TS, ...) + ffdshow (z włączoną obsługą wymaganych kodeków audio/wideo). Warto zauważyć że w The KMPlayer możliwe jest (opcjonalnie) korzystanie również z zewnętrznych (zainstalowanych w systemie) filtrów. Odnośnie Media Player Classic... ten odtwarzacz ma kilka wewnętrznych filtrów, między innymi MKV Splitter Gabesta. Oznacza to że można w nim otworzyć pliki MKV (o ile wewnętrzny filtr nie jest wyłączony), jednak wymagane są jeszcze zewnętrzne dekodery audio/wideo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2009
![]() |
Witam serdecznie.Kupilam sobie pendrive zeby moc odtwarzac filmy na telewizorze i pojawil sie pewien problem.Poniewaz nie idzie wrzucic filmu w formacie pliku mkv.Pisze ze za malo miejsca na dysku a pendrive jest caly pusty.Ma on 8gb a film w tym formacie ponad 4gb.I nie wiem co robic.Prosze o szybką odpowiedz.Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zapewne masz na pendrivie system plików FAT32, który to system nie pozwala na skopiowanie plików powyżej 4GB
![]() |
#10 |
VideoAudio
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
Niewykluczone nawet że FAT16 (limit wielkości pliku - 2GB).
Podziel plik na dwie części. MKVtoolnix (mkvmerge GUI) > Global > Splitting
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2009
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To kupilam czy zobaczylem. Zastanow sie jakiej plci jestes
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2010
![]() |
Kolejny problem
Ja mam taki problem. Ściagnąłem film w formacie mkv z tym ze jest on w kilku plikach i nie wiem jak go odtworzyć. Możliwe, że został spakowany i podzielony jakimś archiwizerem ale próbowałem otworzyć go winZipem, winRarem i 7-zip i nic. Instalowałem kodeki mkv i odtwarzacz KMPlayer ale też nie chciały odtwarzać. Pliki nie są rozpoznane przez system, nie mają rozszerzenia. Nazwy kończą się tak: mkv.001, mkv.002 itd.
Co robić aby w końcu obejrzeć ten film? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wygląda jak jakiś archiwizer, choć niewykluczone że po prostu plik został pocięty na części (bo filmu i tak sie nie spakuje).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2010
![]() |
Cytat:
Jeśli plik został pocięty na części to jak go scalić ![]() Próbowałem rozpakować Total Commander'em ale pokazuje mi komunikat "błąd w spakowanym pliku" i przerywa działanie. Co z tym zrobić? Wie ktoś? Miał już ktoś taki problem? Ostatnio zmieniany przez stael : 22.02.2010 o godz. 15:54 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
mkv, mkv player, odtwarzacz mkv, odtwarzanie mkv, player, potplayer |
|
|