![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2005
![]() |
czym się teraz konwertuje dvd na avi?
z góry przepraszam za tak trywialne być może pytanie, ale czym się terazprzerabia filmy z dvd na avi? kilka lat temu zapuszczałem FlaskMpeg i załatwiał sprawę w miarę bezproblemowo (lubił się wykrzaczać bez powodu, ale jakoś dawał radę). potem zdaje się na jego bazie powstał xmpeg i nawet jest w dalszym ciągu rozwijany, ale jakoś kiepsko działa, nie dosyć że się wywala bez powodu to jeszcz mi zrobił plik o 100MB za duży i z rozjeżdżającym się dźwiękiem. wypadłem na kilka lat z obiegu i nie wiem co się teraz dzieje. najchętniej uruchomiłbym starego flaska, ale pewnie nie będzie już współpracował z teraźniejszymi kodekami itd.
jaki w miarę współczesny program polecacie do przerabiania dvd na avi? najlepiej żeby ripował bezpośrenio z płyty dvd do avi bez konieczności zgrywania vobów na hdd, a potem kompresowania osobno obrazu i dźwięku i łączenia tego za każdym razem używając innego programu. próbowałem np. easy divx, ale co to za program, który nie pozwala nawet wykadrować filmu? ja wiem, że może prościej jest film ściągnąć z emule, niż przerobić z płyty pożyczonej od kolegi, ale czasem się ta pierwsza możliwość jednak przydaje, zwłąszcza że przerobienie filmu nie trwa już 2x kilkanaście godzin (w kodowaniu dwuprzebiegowym) jak kilka lat temu. nakierujcie mnie tylko jakie programy są teraz w użyciu, co do obsługi to już sobie poradzę. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
hmm...
gordian knot/auto gordian knot a ja tam lubi***281; swojego szybkiego i prostego w obs***322;udze FairUse Wizard 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Uzywalem AGK i moze mam wygorowane wymagania ale jakosc kompresji pozostawiala wiele do zyczenia. I opcji tak jakos malo...
![]() |
|
|