![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Gordian Knot i XVID
Mam problem z przerobka filmu z DVD na AVI (xvid). Chce aby film zmiescil sie na 1 CD - 700MB. Ustawiam wszystko tak jak jest opisane w www.divx.howto.pl i nic z tego. Plik wynikowy zajmuje ponad 2GB !! Co robie zle??
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
link umieszczony przez Ciebie prowadzi do strony głównej
a zapewne chciałeś wskazać opis do programu powinieneś kliknąć na len link który prowadzi do opisu tam na tej stronce, na której go znalazłeś prawym myszy i wybrać Kopiuj skrót a później wkleić go w tekst używałem GK często i gęsto i nie miałem podobnego problemu nigdy tak na wszelki wypadek wejdź w zakładkę Opcje i w części Domyślne ustawienia kodeka XviD kliknij na 1-szy Przebieg i gdy otworzy się nowe okienko od razu OK i podobnie z 2-gi Przebieg w zakładce Bitrate w części Całkowity Rozmiar przełącz liczbę CD na inną (np 2CD) i po chwili przywróć ustawienie 1CD aby programowi odświerzyć co nieco i spróbuj kompresować jeśli to nic nie da to być może wersja GK jest starsza i nie radzi sobie z nowszym XviD bo gdyby było odwrotnie to raczej nic by się złego nie działo nie wiem jakiej wersji GK używasz i jakich XviD kilka dni temu robiłem film GK 0.35 i XviD z 20.12.2004 i wszystko ładnie wyszło |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Specjalnie dałem link do strony głównej bo jest tam wiele artykułów na ten temat i na prawde nie musisz mi mowic jak obslugiwac komputer. Mam komputer ponad 10lat wiec wiem co do czego, a staz na CDRinfo rowniez mam wiekszy. Pamietaj ze nie kazdy nie umie obslugiwac przegladarke internetowa.
Co do mojego problemu to juz wiem co było nie tak. Miałem domyślnie ustawiony tylko jeden przebieg a ograniczenie w rozmiarze pliku video miałem ustawione w drugim przebiegu. Moj blad. Pomogło usunięcie GK i poustawianie od poczatku. Ale dzieki za pomoc. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
A ja mam pytanie z innej beczki. Czy da się w Gordian Knocie skompresować film AVI (uncompressed) do mniejszego avi np. xvidem ? Czy GK słuzy tylko do ripu DVD ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
nawet najlepszemu może przytrafić się błąd
a poruszany przez Ciebie problem dotyczy jednego konkretnego tematu sądziłem więc, że link który umieściłeś miał dotyczyć opisu do programu bo dziwnym mi się wydaje opisać problem a podać link do strony głównej gdzie znajduje się duża różnorodność tematyczna więc trochę problem wyolbrzymiasz nie zarzucam Ci, że nie umiesz obsługiwać kompa no ale nic to ważne, że problem masz już z głowy @sc0rpi0 GK tylko DVD robi na DivX/XviD program opiera swą pracę na pliku d2v który tworzony jest przez DGIndex a DGIndex ów projekt jest w stanie przygotować tylko z DVD z AVI nie potrafi, zgłasza błąd możesz użyć VirtualDuba i skompresować mocniej tego AVIka Ostatnio zmieniany przez Mirek-1977 : 23.06.2005 o godz. 16:33 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Cytat:
|