![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.11.2005
![]() |
dlaczego na notebooku nie idą filmy z płyt DVD ??
Witam wszystkich.
Jak napisalem w temacie mam notebooka i nie działają mi filmy z płyt dvd. konfiguracja tego notebooka o ile przydatna to celeron 1,5 Ghz, 512 MB, dysk 60 GB, grafika VIA UniChrome Pro VN800 64 1600 x 1200 at 60 Hz DVMT, czytnik - nagrywarka dvd, windows XP proffesional otóż co do filmów dvd to sprawa wyglada następująco: wrzucam płytę oryginalną do czytnika, czytnik zaczyna kręcić płytą, odpala mi się windows media player po czym w tymze programie wyskakuje mi komunikat że nie można odtworzyć płyty dvd ponieważ brakuje składnika-kodera. Ja już w sumie zasinstalowałem wszystko co jest możliwe do ściągnięcia, zaktualizowałem każdy program i dalej nic, po prostu echo. Tak więc jak macie pomysł jak zaradzić w/w problemowi to podzielcie się. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zainstaluj PowerDVD 6
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zaprenumerowany
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
Z własnego doświadczenia wiem, że najpierw wywala błąd, a potem i tak odtwarza taki film. Trzeba tylko włączyć inny chapter (na początku jest chyba nagrane menu albo reklamówki).
![]() |
#4 |
gildia.pl
Data rejestracji: 04.04.2006
![]() |
No coz, przyczyna jest prosta - Windows Media Player nie odtwarza DVD bo nie ma kodeka. On moze odtworzyc film dvd pod warunkiem, ze masz zainstalowany inny program sluzacy specjalnie do odtwarzania dvd np. PowerDVD czy WinDVD.
Sprawdz czy nie masz darmowej wersji na plycie CD ze sterownikami, ktora powinienes miec dolaczona przy zakupie laptopa. No chyba, ze nie kupowales w sklepie nowki, to takowej plytki mozesz nie miec;(
![]() |
#5 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
***3665;***1769;***1758;