Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.07.2013, 07:20   #16
kaninja
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.07.2013
Posty: 2
kaninja w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Możesz podpowiedzieć jak to zrobić?
kaninja jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.08.2013, 11:31   #17
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Podczepię się pod temat, da się zmniejszyć czcionkę w programie "mkvmerge" ? Wtopione napisy mam dwa razy większe niż przed operacją łączenia.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 08:00   #18
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Rcobex, napisy dodane do kontenera MKV są w pełni skalowalne i ich wielkość zależy od odtwarzacza, który je wyświetla.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 08:08   #19
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Rcobex, napisy dodane do kontenera MKV są w pełni skalowalne i ich wielkość zależy od odtwarzacza, który je wyświetla.
Kombinowałem trochę, nawet zmieniałem w bardzo prosty sposób wielkość napisów. Po prostu otworzyłem plik z napisami "srt" w notatniku i zmniejszyłem czcionkę. Na komputerze jest widoczna zmiana (VLC Media Player), na stacjonarnym nadal jest duża. Widocznie ten mój "przytrzymany" BD na siłę ustala wielkość czcionki. Choć coś mi się wydaje, że można to jakoś obejść. Tylko nie wiem jak.
Bezpośredniej opcji do zmiany wielkości czcionki w nim nie mam. W starym DVD była, teraz tego brakuje.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 08:21   #20
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Najlepsze rozwiazanie: kupić odtwarzać sieciowy lub zrobić samemu np na bazie Raspberry Pi.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 08:31   #21
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Najlepsze rozwiazanie: kupić odtwarzać sieciowy lub zrobić samemu np na bazie Raspberry Pi.
Tylko z tego co czytam, odtwarzacz sieciowy musi być w miarę drogi. Te za 300zł mają wieszający się soft, napisy szare zamiast białych, i różne takie ciekawe dodatki. Ogólnie ludziska narzekają. 1000zł nie mam na taką zabawkę.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 10:33   #22
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
rcrobex, nie popadajmy w paranoje (z cenami). Rasberry w komplecie z obudową i zasilaczem kosztuje 300 PLN. Do tego masz dedykowaną dystrybucję z XBMC, który jest najlepszym odtwarzaczem (a raczej centrum) multimedialnym.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 10:37   #23
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
rcrobex, nie popadajmy w paranoje (z cenami). Rasberry w komplecie z obudową i zasilaczem kosztuje 300 PLN. Do tego masz dedykowaną dystrybucję z XBMC, który jest najlepszym odtwarzaczem (a raczej centrum) multimedialnym.
Możesz dać jakiegoś linka ? Pierwsze słyszę takową nazwę.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 10:43   #24
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
http://www.therasberrypi.com/
http://raspberrypicomputer.com/

Na allegro sam znajdziesz. Cala jego sila to Broadcom BCM2835.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 10:53   #25
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Czyli to => http://allegro.pl/raspberry-pi-512mb...422599526.html plus to => http://allegro.pl/obudowa-raspberry-...422600166.html i koniec problemów a plikami "mkv" plus "srt" ?

Nie widzę zasilacza. Ma jakieś polskie menu ?

Znalazłem komplet => http://allegro.pl/promo-raspberry-pi...422599591.html
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 11:19   #26
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,215
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Daj sobie spokuj z kompletem, czesci z tych rzeczy nie potrzebujesz a slono sobie licza np za karte pamieci.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 11:29   #27
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Boję się tylko o współpracę z tego typu wynalazkiem. Widzę że tutaj jakieś "ubuntu" linuksowe wchodzi w grę, jakieś kodeki trzeba instalować, jak chcę włączyć "power" i oglądać. Tak jak mam w stacjonarnym BD, tyle, że świrują mi ostatnio napisy zewnętrzne.
Czy coś takiego jest warte uwagi ? => http://allegro.pl/dune-hd-tv-102-wif...443895718.html bo jakoś nic sensownego nie widzę. Na Fergusony/WiVy/Manty itd. ludzie narzekają.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 11:36   #28
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nie boj żaby. http://wiki.xbmc.org/index.php?title...n_Raspberry_Pi żadnych driverów ani kodeków nie musisz instalować. Ktoś juz wcześniej o to zadbał.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 11:59   #29
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
Nie boj żaby. http://wiki.xbmc.org/index.php?title...n_Raspberry_Pi żadnych driverów ani kodeków nie musisz instalować. Ktoś juz wcześniej o to zadbał.
W takim razie potrzebuję 3 rzeczy ? Urządzenie, obudowę i zasilacz. W sumie powinno to wyjść nieco ponad 200zł. Gdyby tak było, i gdyby to działało, to biorę od strzału.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2013, 12:26   #30
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,215
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Obudowa jest w zestawie - kartonowa
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dodanie napisów, mkv, napisy

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Dodanie napisów do oryginalnego DVD -serial, darektor DVD-Video 21 05.12.2007 10:23
dodanie napisów do gotowego DVD nightex DVD-Video 4 31.01.2005 19:16
Dvd a dodanie napisow petea DVD-Video 2 19.08.2004 13:55
Dodanie napisów do serialu na dvd? KRiS.M DVD-Video 1 16.06.2004 14:15
Czy jest mozliwe dodanie napisow PL do filmu DVD ? BusyBoy DVD-Video 1 11.08.2003 14:28


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.