Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.08.2013, 22:32   #46
Pierwszy
Guru
 
Avatar użytkownika Pierwszy
 
Data rejestracji: 26.09.2002
Posty: 1,422
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
jeśli nie rasberry to może cuś takiego -> http://allegro.pl/wakacyjna-promocja...445837599.html jest obudowa, jest pliot/klawiatura, xbmc też obsłuży
__________________
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.08.2013, 22:36   #47
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Akurat tutaj android może się sprawdzić. W prostej formie. Muszę poczytać. Znowu tydzień w plecy.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2013, 22:40   #48
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Powyżej dalem Ci linka. Wez sobie popatrz jak wyglada obsluga XBMC za pomoca smartfona. Jak nie masz smartfona, XBMC może być obsługiwane za pomocą pilota. Pilotów kompatybilnych z XBMC jest naprawdę sporo.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2013, 22:42   #49
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Tylko jak zacznę robić zakupy, to żeby mi 1000zł wystarczyło. A wtedy to netbook z hdmi plus windows i zapominam o pierdołach.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2013, 22:53   #50
Pierwszy
Guru
 
Avatar użytkownika Pierwszy
 
Data rejestracji: 26.09.2002
Posty: 1,422
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
a jeśli urządzenie ma być tanie i "proste" to chyba najlepszym wyjściem będzie tuner dvb-t np. ferguson t650i
- mkv odtwarza, regulacja napisów jest (dosyć rozbudowana).

tu coś piszą o tym -> http://www.ntvc.pl/testy-i-recenzje-...i.html?start=2
__________________
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2013, 23:00   #51
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Czytałem, Fergusony mają czcionkę szarą w napisach. Nie da się tego zmienić. ***** to zrobił i zostanie *****em. Bo sporo ludzi na to narzeka.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2013, 23:14   #52
Pierwszy
Guru
 
Avatar użytkownika Pierwszy
 
Data rejestracji: 26.09.2002
Posty: 1,422
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
ja tam wyboru szarych napisów nie widzę - może ci co narzekają ustawiają dla białych napisów przeźroczystość np. 50%
__________________
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2013, 23:17   #53
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Jaki masz model ?
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2013, 23:23   #54
Pierwszy
Guru
 
Avatar użytkownika Pierwszy
 
Data rejestracji: 26.09.2002
Posty: 1,422
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
pisząc: "ja tam wyboru szarych napisów nie widzę" tzn że w teście nie widzę.
Mam htpc z xbmc i bluray stacjonarny.
__________________
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2013, 17:03   #55
revolver0
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
A kto używa płatnych kodeków do kompresowania filmów (MKV)?
Zadałem pytanie dlatego, bo myślałem że te płatne kodeki odpowiadają za sprzętowe dekodowanie materiału video, która znacząco odciąża procesor. Tak jak kiedyś była dostępna karta oferująca sprzętowa dekompresje mpeg2 jeśli dobrze pamiętam, do słabszych komputerów.
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dodanie napisów, mkv, napisy

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Dodanie napisów do oryginalnego DVD -serial, darektor DVD-Video 21 05.12.2007 10:23
dodanie napisów do gotowego DVD nightex DVD-Video 4 31.01.2005 19:16
Dvd a dodanie napisow petea DVD-Video 2 19.08.2004 13:55
Dodanie napisów do serialu na dvd? KRiS.M DVD-Video 1 16.06.2004 14:15
Czy jest mozliwe dodanie napisow PL do filmu DVD ? BusyBoy DVD-Video 1 11.08.2003 14:28


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.