![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2010
![]() |
dodawanie audio do mkv
Witam chciał bym dodać polskie audio do mkv wyciagnięte z innej wersji filmu.
Wersja z polskim audio ma słaba jakość obrazu. Jaki program polecacie abym mógł jednoczesne widzieć obraz i móc przesuwać audio aby je odpowiednio synchronizować co do setnej sekundy ? Taki program był by włąściwie potrzebny tylko po to aby wiedzieć ile późnej mam przesunąć audio w programie mkvtoolnix. Myśle ze samo przesuniecie starczy ponieważ obie wersje (angielska i polska ) są w 25fps. Wcześniej tego nie robiłem ale bardzo mi zależy na tym. Dręczy mnie jeszcze jedna kwestia w tej sprawie ponieważ polskie dźwięk pochodzi z pdtv - wiec zapewne była w czasie filmu reklama która została wycięta. Wiec możliwe ze trzeba będzie ciąć samo audio i je dopasowywać w 2 kawałkach (film trwa 22 minuty wiec zakładam ze zdarzyli puścic tylko jedna reklame - oby) fajnie by było aby programik miała taka opcje żbym nie musiał osobno edytować audio w audacity. Nie chce ponownie kodować obrazu aby nie stracić na jakości a mkv daje fajną możliwość dodania audio. Wiec myślę ze takie rozwiązanie było by najlepsze. Chyba że proponujecie inne podejście. Trochę tej robot będzie bo mam do dopasowania 37 odcinków |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
Megui, w zakładce Tools masz MUXER -> MKV MUXER, lub dowolnym muxerem mkv, jest ich pełno
![]()
Multimedia od A do Z: http://donkerruiter.blogspot.com/ ------------------------------------------------- Moje zabawki: Canon Elura-80 NTSC, JVC EVERIO FullHD GZ-HM300, LCD Samsung LE-32A551, Ferguson ARIVA 100E PVR, MediaPlayer [wlasnej roboty] based on PC (Linux-XBMC, DualCore 2.6Ghz, 3GB RAM, GeForce HDMI), internet PON 50MBit/s, laptop ACER Extensa |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2010
![]() |
no ok przyda sie , ale czy jest coś takiego do mkv gdzie mam podgląd video a na dole ścieżkę audio i mogę ja przesuwać na osi czasu i ciąć ?
A później wyeksportować ? może coś w stylu nero vision Ostatnio zmieniany przez matyz332 : 06.10.2011 o godz. 14:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
dvd z kamery | rogmanmajkel | DVD-Video | 16 | 26.05.2007 18:48 |
Jak podzielić AC3 | Homosapiens | Napędy optyczne CD | 11 | 27.12.2005 14:06 |
NeroVision Express sie je... HELP | lukmeen | Napędy optyczne CD | 1 | 17.07.2005 00:44 |
NeroVision Express sie je... HELP | lukmeen | Napędy optyczne DVD | 0 | 17.07.2005 00:03 |
Mega Linkownia Audio HiFi | Calme | Off topic | 3 | 30.03.2005 14:42 |