![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Obraz jest tylko w WMP
Dziwna sprawa.
CZasem mi sie dzieje ze jakis plik wideo odtwarza mi sie tylko na wmp a inny odtwarzacz go nie chwyta, tzn brak obrazu, jest tylko dziwek. Ewidentnie wina kodekow. Tylko ze myslalem iz kodeki obsluguja wszystkie odtwarzacze. A tu wychodzi ze wmp ma swoje. Korzystam z klite 2.74 bodajze. Ciekawe czy na fdshow byloby normalnie. Czy moze jakis inny pomysl? Jak bylo to mnie zlinczujcie ale nie znalazlem. Edit: Z ciekawosci zobaczylem czy jest nowsza wersja i znalazlem 2.77. Pozaznaczalem w instalce jakies mpg i divix i teraz w media player classic wszystko gra, ale nadal w bestplayerze nie. Bede walczyl nadal. Ostatnio zmieniany przez Sunna : 28.09.2006 o godz. 01:28 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W jakich filmach(nazwa kodeka) dzieje si***281; to u Ciebie?
![]() |
#3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zlinczuję, ale za coś innego... Mamy oprócz Śmietnika i Offtopic'a kilka innych działów na forum - warto przejrzeć tematy, by posty umieszczać we właściwych działach
![]() ![]() Co do tematu - zawsze można obejrzeć problematyczny plik w GSpot - może to da nam jakieś info o tym, czego brakuje. Wmp przy braku jakiegoś filtra dociąga sobie potrzebne pliki z sieci - nie wszystkie programy radzą sobie z tym tak dobrze jak wmp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Reetou - co do sciaga wmp, hmm. Wychodzi na to ze musial juz kiedys sciagac te kodeki bo specjalnie go zablokowalem przy wlaczaniu tcyh filmikow. A sa to mpg. Wydaje mi sie takze ze mam tak czasem z avikami. Na jednych odtwarzaczach chodza na innych nie.
GSpot pakazuje ze kodeki sa zainstalowane, a musial tak pokazac bo MPC odtwazra a BSPlayer nie, a na nim mi bardziej zalezy. A moze by go przeinstalowac? Zeby ''zlapal'' nowe kodeki. Czyli wmp ma swoje kodeki a resza odtwarzaczy korzysta z innych ? Edit: Przeinstalowanie BS nic nie daje. Ja nie moge z tym. Niektore mpg chodza normalnie inne nie. Zobacze ffdshow. Ostatnio zmieniany przez Sunna : 28.09.2006 o godz. 10:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie znam BSPlayer'a, wi***281;c nie wiem, czemu tak to wygl***261;da. Wmp korzysta z kodek***243;w zainstalowanych w systemie - jak mu czego***347; brakuje, to co***347; doci***261;ga z sieci, ale jest to traktowane najwyra***378;niej jako co***347; tymczasowego, bo po restarcie kompa b***281;dzie ***347;ci***261;ga***322; ponownie.
Obs***322;uga mpg jest w systemie, nie s***261; wymagane dodatkowe filtry i pewnie instalacja ffshow nic tu nie zmieni. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|