![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2002
![]() |
Dzielenie filmu na 2czesci w VIRTUALDUB
Moze ktos mi pomoze!!!Mam problem z podzieleniem pliku na 2czesci w VIRTUALDUB.W TMPGEnc-2 dzieli sie pieknie ale obraz jest do bani,moze cos zle robie.
Wielkie dzieki |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
old Member
Data rejestracji: 31.01.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.01.2005
![]() |
no tak ale mi np. nie chce otworzyc filmu w VIRTUALDUB
nie wiem o co chodzi, ale wydaje mi sie ze format pliku jest inny niz powinien byc (pokazuje sie komunikat cos tam o Xvid) .......:::::::::POMOCY::::::::::::.............. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
a mozna wiedziec o jakiego typu plik ci chodzi?? avi ,mpg1 ,mpg2 itd
![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
avi
avi
____________________ daj gg albo zagadaj do mnie 1212945 <niewidoczny> pogadamy ????????!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
ale do czego mam miec ten kodek
do czego .......................
normalnie na kompie mi chodzi film ale na tym progr. niee o co chodzi z tym kodekiem ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
to zainstaluj VirtualDubMod,lub jakąś inną wersję VirtualDuba
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2005
![]() |
witam
mam ten sam problem lub podobny co kolega...tuz po otwarciu pliku z filmem *.avi w programie VirtualDub wyskakuje mi takie okienko: http://img71.echo.cx/my.php?image=error3dv.jpg prawdopodobnie jakis problem z kodekiem, ale film dziala w odtwarzaczu przykladowo allplayer a w VirtualDub'e nie...nie przejmujac sie dluzej tym okienkiem, daje ok i dziele, bo o to glownie mi chodzi, wszystko ladnie, pieknie, na koniec zapisuje i tu zonk!...film podzielony na dwie czesci nie odtwarza sie...o co chodzi? co mam zrobic? probowalem do podzialu uzyc juz Easy Video Splitter, ale po podziale tez sie nie odtwarza... probowalem tez avichop, tyle ze ten program robi mi tylko 1 czesc - pierwsza polowe, a ja chce dwie, w tym wypadku pierwsza czesc po podziale odtwarza sie... Ostatnio zmieniany przez mazee : 23.06.2005 o godz. 13:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
Tak sobie to wymyślił autor, że VD nie obsługuje strumieni wideo i audio poprzez filtry DirectShow tylko poprzez kodeki VideoForWindows - więc albo zainstaluj kodeka XviD albo się bujaj dalej. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2006
![]() |
![]()
Witam, jak wiel osob tu tez mam problem z dzieleniam filmow. Moj problem polega na tym ze film ktory chce podzielic ma 2 sciezki dzwiekowe. Pierwsza jest wloska a druga angielska. Oczywiscie wole ta angielska bo chociaz troche rozumie. Niestety jak podzile film ta angielska zanika i nie mam juz mozliwosci jej wyboru w odtwazaczu. Czy ktos moze mi pomoc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spr***243;buj podzieli***263; za pomoc***261; VirtualDubMod. Je***347;li nadal b***281;d***261; problemy, to zapisz w nim film tylko z ang. ***347;cie***380;k***261; d***378;wi***281;kow***261; (Disable stream) i potem podziel.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2006
![]() |
OK, teraz wszystko dziala chociaz program zdecydowanie wolniejszy. Thx
Potrzebuje jeszcze tylko wskazowki jak podzielic by za pierwszym razem miec 2 polowki filmu a nie kazda twozyc osobno sposobem od-do. Ostatnio zmieniany przez Reetou : 12.04.2006 o godz. 18:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W VD nie da si***281;. Takie rzeczy robi***261; (podobnie***380;) splittery wideo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
A potraficie polecic jakis splitter, ktory potrafilby podzielic plik o rozmiarze powyzej 2 GB, z dwiema sciezkami dzwiekowymi?
VirtualDub wycrashowuje sie na poczatku dzielenia, VirtualDubMod niby dzieli, ale zostaje tylko jedna sciezka dzwiekowa, przy otwieraniu kazdego pliku wyrzuca jakis blad i dodatkowo pasek przewijania filmu starcza na pierwsze kilkanascie sekund. Probowalem pare innych programow i rezultat podobny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|