Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.04.2005, 12:06   #1
dejmag
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.10.2002
dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Player internetowy

Czy istnieje internetowy player filmów zakodowanych XviD'em tzn. dostępny przez sieć i umożliwiający obejrzenie XviD'a z własnego napędu?

Uzasadnienie :
W pracy wyłacznie admin ma uprawnienia do instalcji oprogramowania, w tym także kodeków czy filtrów typu ffdshow (i nie chce ich zainstalować). Można odtworzyć DVD pod Windows Media Player ale nie można oglądać Divx'ów czy XviD'ów (jest audio, brak obrazu). Jest za to dostęp do internetu. Stąd pytanie.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.04.2005, 21:49   #2
ferges
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.04.2004
ferges w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mplayer. jest juz wersja win.
http://www.mplayerhq.hu
Stary 27.04.2005, 09:43   #3
dejmag
Stały bywalec ;)

Ferges, dzięki , byłem na tej stronie ale chyba się nie zrozumieliśmy. Chodzi o player dostępny on-line. Chyba że czegoś na tej stronie nie widzę, w takim razie mnie oświeć.
Stary 27.04.2005, 10:58   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez dejmag

[...]
W pracy wyłacznie admin ma uprawnienia do instalcji oprogramowania, w tym także kodeków czy filtrów typu ffdshow (i nie chce ich zainstalować)[...]
a jak Zrobisz włam i Zainstalujesz, po czym Zlikwidujesz swoje konto admina to wywalą z roboty? znam taki jeden fajny programik pod 2000 i XP, robi się płytkę startową i po ptakach. sprawdzałem na xp sp1 i działało pięknie, trzeba mieć instalkę systemu i na innym kompie spreparować płytkę

edit: a dodam linkę http://www.d--b.webpark.pl/

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 27.04.2005 o godz. 11:03
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 11:11   #5
ferges
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.04.2004
ferges w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mplayera nagrywasz na płytke, badż do jakiegokolwiek katalogu z prawami zapisu. nie potrzebujesz niczego wrzucac do katalogów systemowych.
Stary 29.04.2005, 21:42   #6
Koolo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2002
Koolo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zobacz to : http://www.geexbox.org/en/index.html
Stary 30.04.2005, 09:09   #7
coby6
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.07.2004
coby6 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Video Lan Player
coby6 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2005, 12:04   #8
dejmag
Stały bywalec ;)

ed hunter
Dzięki, bardzo ciekawy link. Nie wywalą z roboty, ale jeśli się kapną roztrąbią wokół, że jestem niebezpiecznym dla firmy hakerem. Nigdy czegoś takiego nie próbowałem, strach jest bo nie mam doświadczenia. Zastanawiam sie czy admini czegoś nie wywęszą, ale spóbować chyba warto. W końcu chodzi tylko o ffdshow... Gdzie sprawdzałeś na XP SP1? W pracy, w sieci? Żadnych kłopotów?

ferges, coby6
Sam nie zainstaluję niczego na swoim desktopie który jest w sieci ani nie uruchomię niczego z HDD czy CD na co admin nie dał zgody. Mogę jedynie przeglądać zawartość. Admin instaluje coś na moim HDD logując się u mnie jako administrator komputera lokalnego, potem, siedząc w swojej kanciapce, czyni dany program (np. player) "dozwolonym" do uruchomienia przezez mnie jako użytkownika komputera. W każdym innym przypadku pojawia się monit, iż dana operacja (odpalenie programu) została zablokowana z uwagi na ograniczenia nałożone na komputer. Nagranie na płytkę nie pomoże, ograniczenia dotyczą programów bez względu na lokalizację z której są uruchamiane , no chyba że coś jest on-line (ale np. czaty są poblokowane).
Stary 09.05.2005, 15:14   #9
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez dejmag
ed hunter
Dzięki, bardzo ciekawy link. Nie wywalą z roboty, ale jeśli się kapną roztrąbią wokół, że jestem niebezpiecznym dla firmy hakerem. Nigdy czegoś takiego nie próbowałem, strach jest bo nie mam doświadczenia. Zastanawiam sie czy admini czegoś nie wywęszą, ale spóbować chyba warto. W końcu chodzi tylko o ffdshow... Gdzie sprawdzałeś na XP SP1? W pracy, w sieci? Żadnych kłopotów?

ferges, coby6
Sam nie zainstaluję niczego na swoim desktopie który jest w sieci ani nie uruchomię niczego z HDD czy CD na co admin nie dał zgody. Mogę jedynie przeglądać zawartość. Admin instaluje coś na moim HDD logując się u mnie jako administrator komputera lokalnego, potem, siedząc w swojej kanciapce, czyni dany program (np. player) "dozwolonym" do uruchomienia przezez mnie jako użytkownika komputera. W każdym innym przypadku pojawia się monit, iż dana operacja (odpalenie programu) została zablokowana z uwagi na ograniczenia nałożone na komputer. Nagranie na płytkę nie pomoże, ograniczenia dotyczą programów bez względu na lokalizację z której są uruchamiane , no chyba że coś jest on-line (ale np. czaty są poblokowane).
no to jest problem....

w takim układzie to chyba tylko postawić piwo adminowi pozostaje, aby zmiękł.

ja zrobiłem włam na komputer siostrzeńca na prośbę siostry.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2005, 12:42   #10
coby6
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.07.2004
coby6 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jest taka mini dystrybuja linuxa o nazwie Movix. Pozwala zbootowanie z niej komputera ,posiada prawie wszystkie kodeki. Filmy pozwala uruchomić z hhd, cdromu, ftp,i stron internetowych.

http://prdownloads.sourceforge.net/m...l.zip?download
coby6 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: