![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2005
![]() |
The Filmachine co robię żle
Szukam pomocy na tym forum ponieważ wiem że tylko tu mogę uzyskać odpowiedz na moje pytanie.
Jestem nowy i niewiele wiem na temat kodowania do dvd A więc tak mam film w divx i chcę go przerobić na dvd żeby go ogladać na stacjonarny dvd. Przerabiałem go winavi wideoconwerter ale jakosć słaba i mnie nie zadowala tak więc sprobowałem uzyć The Filmmachine wersja 1.4 + CCE 2.5 ale jak zaznaczam w opcjach aby tworzył dvd(svcd) to folder docelowy ma tylko 389 mb a powinien mieć kilka Gb, to po pierwsze, a po drugie po przekonwertowaniu leci dzwięk ale zamiast obrazu mam ciemny ekran z czerwonymi dwoma paskami na dole ekranu, uzywam kodeka klite codek pack i nie wiem co to może być, próbowałem już wszystkiego odinstalowywałem the filmachine, cce i kodeki a za każdym razem efekt końcowy jest ten sam... Może ktoś życzliwy podpowie co robię żle i jak to naprawić bo konwertowanie trwa klika godzin i już nie mam siły z tym walczyć. Ostatnio zmieniany przez paradokx : 09.12.2005 o godz. 23:51 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
@paradokx Skorzystaj z tego poradnika http://republika.pl/frayda/poradniki.html możesz również zmienić soft na nowszą wersję.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
no więc ja zaznaczyłem to wszystko jak jest opisane, a u mnie plik wyjsciowy ma 389 mb a powinien przy dvd mieć kilka gb
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
brak kodeka!! u mnie to samo bylo..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
Zanim zaczniesz zabawę z przeróbkami zrób porządek ze sprzętem. Na moim trupie prędkość waha się między 0,850 - 0,950 (PIII Athlon 1,4Ghz 512 ram-u)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Athlon 64 3000, 512 ram'u i Samsung 160 GB Sata 2, powinno wystarczyć... ![]() a o co chodzi z tym 0,850 - 0,950?? Chodzi o prędkość razy Realtime przy użyciu kodeka Canopus procoder?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |